mrs secretary

Isnin, 28 November 2016

Gegar Vaganza 3 : Minggu Separuh Akhir

Assalamualaikum...(^ ^)

Berakhirnya Konsert Separuh Akhir GV3 semalam bermakna minggu hadapan semua peserta akan berentap di Konsert Akhir. 6 peserta layak ke final! Siapakah jadi pilihan anda semua, adakah Ameng, Zarul, Gmie, Siti Sarah, Azharina atau Intan Sarafina. Sama² kita nantikan pada 4 Disember nanti!


Berbalik pada konsert semalam, Nora adalah peserta yang tersingkir di pentas separuh akhir. Dek kerana kontroversi menukar lagu dan dapat lagu sendiri mungkin salah satu sebab dia tidak berjaya ke final. Tapi apa pun dia dah berikan yang terbaik, mungkin tiada rezeki kan? Kontroversi tu penyebab je. 

Selepas persembahan 2 buah lagu dari peserta persembahan terbaik pilihan Mas untuk lagu solo adalah milik Ameng dan lagu duet bersama artis milik Gmie Screen. Vokal mereka berdua memang mantap dan menyengat! 


Ini lagu pilihan untuk mereka di pentas akhir nanti. Semua peserta akan menyanyikan 2 buah lagu!

Azharina | Mama Aku Ingin Pulang (Nike Ardilla) & Izinkanlah (Nike Ardilla)
Zarul | Gerhana (Kembara) & Dendangan Laguku (Carefree)
Siti Sarah | I Will Always Love You (Dolly Darton) & Matahariku (Agnes Monica)
Intan Sarafina | Sedetik Lebih (Anuar Zain) & Kemelut Di Muara Kasih (Ziana Zain)
Gmie Screen | Bila Bulan Berwarna Biru (Arab & Aidit) & Salam Terakhir (Sudirman)
Ameng | Bourgenvilla (Spring) & Romantis (Spring)

Wahhh Ameng akan nyanyikan lagu berhantu dia, memang dua² tu lagu favourite Mas. Tak sabar nak dengar, mengimbau nostalgia zaman cintan cintun ni, hehehee!

Peserta² lain pun dapat lagu yang best², ni yang lagi tak sabar nak tengok Konsert Akhir GV3! 

1 ulasan:

  1. wau lagu peringkat final ni semua hebat2 belaka...tak sabar nak tunggu konsert akhir ni sis mas

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com