Terkini dan Sensasi

Khamis, 10 November 2016

Kenyang ke makan menu camtu?

Assalamualaikum...(^ ^)

Ada sesetengah sahabat bertanya "Kenyang ke Mas asyik makan sayur dengan minum Green Juice je, dahlah tak makan nasi!" 

Jawapan dia sudah tentulah kenyang


Sebenarnya kalau perut kita dah terbiasa makan camtu istilah tak kenyang tu tak jadi masalah. Mula² memang rasa susah sebab kita dah terbiasa makan nasi setiap hari. Pastu makan pulak dalam kuantiti yang banyak. Tapi takpe kita kena mula perlahan², jangan terlalu mendadak. Bila dah jadi rutin nanti minum Green Juice sebagai sarapan pun dah kenyang sampai waktu makan tengahari.

Lagi pun sayuran ni banyak serat, jadi kalau kita makan dalam kuantiti yang secukupnya pasti rasa kenyang. Macam Mas sekarang pagi ambik Green Juice je sebagai sarapan, tengahari makan sayuran dengan sedikit karbo seperti roti gandum dan sedikit protein. Malam ambik lagi sebotol Green Juice dan Teh Hijau. Setakat ni Mas rasa kenyang sangat sebab dah biasa amalkan menu sebegini! 

Kalau terasa lapar kunyah je kekacang atau cereal! 

Jadi nak mula tu kenalah set minda yang kita pasti boleh. Jangan asyik fikir lapar je, memang pasti akan rasa lapar! 


Green Juice untuk sarapan dan lunch hari ni, pasti kenyang!

6 ulasan:

  1. Setuju.. Kalau dah biasa, tentu boleh. Kak Mas buat sendiri air Green Juice ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah akak buat sendiri.. mudah je!

      Padam
  2. wah, hebatlah akak..sy kalo setakat buat kunyah2 je boleh la..hihi

    BalasPadam
  3. Nak resepi for green juice? Azwiusa

    BalasPadam
    Balasan
    1. brokoli + epal hijau + timun jepun + seleri + lemon..
      jumlah tu ikut berapa banyak nak minum..

      Padam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com