terkini dan sensasi

Isnin, 23 Januari 2017

Apa cerita AJL31

Assalamualaikum...(^ ^)

Tahniah buat Lelaki Teragung dan Dayang Nurfaizah!

Memang Mas tak tengok pun Anugerah Juara Lagu semalam, sibuk dok layan Halfworlds Season 2. Hehehee, lama dah tunggu S2 ni mana boleh lepaskan peluang kan? Tapi walupun tak tengok nak jugaklah cerita ceriti Mas punya pendapat. 


Semalam masa Dayang nyanyi Mas ada tengok, masa tu tetiba tukar channel kejap. Bila dengar dia nyanyi memang mantap vokal dia, layak sangat menang vokal terbaik. Pemilihan dia sebagai Juara Lagu tu Mas tak nak komen sangat, mungkin kekuatan lirik Lelaki Teragung tu membuatkan dia layak untuk gelaran juara. Mas suka jugak lagu ni, best! 

Tapi kalau ikut pilihan, Mas pilih lagu Obses nyanyian Akim & The Majistret. Walaupun tak tengok persembahan dia semalam tapi Mas memang suka lirik lagu tu, suka sangat! Sayang Obses dan Akim tak menang, tapi takpelah bukan rezeki dia kan? Tapi Mas tetap obses dengan lagu Obses, hehehee!

Sebenarnya memang dah lama Mas tak tonton dan ikuti sangat pasal AJL ni, sebab bagi Mas dah kurang menyengat sekarang. Yang dulu² lagi best! Lagi² masa zaman ada lagu rock kapak dan irama malaysia, syok wooo. Memang ternanti AJL masa tu, layan habis!

Apa pun tahniah pada yang menang, ini keputusan penuh AJL31.

Juara Lagu : Lelaki Teragung | Dayang Nurfaizah
Naib Juara : Terima Ku Seadanya | Misha Omar & Hafiz
Tempat Ke-3 : Sudah Ku Tahu | Projector Band
Vokal Terbaik : Lelaki Teragung | Dayang Nurfaizah
Persembahan Terbaik : Hang Pi Mana | Khalifah

1 ulasan:

  1. Tahniah untuk pemenang..semua lagu best -best sebenarnya. semua adalah pemenang :)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com