Terkini dan Sensasi

Isnin, 6 Mac 2017

Gaduh manja Arfan dan Airis

Assalamualaikum...(^ ^)

Sejak kakak Atikah dok asrama mereka berdualah kawan rapat dan kawan gaduh kat rumah. Main sama², makan sama² dan gaduh dah tentulah sama². 


Sebenarnya bergaduh tu bukanlah tahap extreme tapi biasalah gaduh budak² sebaya Arfan dan Airis ni, nampak je serius tapi kadang 5 minit je gaduhnya. Si Airis ni dia sukakan perhatian, baik dari Mas dan husband. Tapi abangnya lah yang selalu jadi mangsa. Kalau Mas atau husband tak layan sangat apa yang dia nak atau ajak siaplah dia merajuk. Pastu nak pujuk tu punyalah payah, tak kena gaya alamatnya kena upahlah baru baik rajuk. Hahahaa, itu babah selalu kena. 

Kalau dengan abang Arfannya selalu gaduh bila bermain. Mereka berdua ni kalau main masing² tak nak mengalah, Arfan nak Airis ikut cara dia dan Airis nak abang ikut cara dia. Bila dua² tak nak mengalah jawapnya bergaduhlah, kalau tak Airis yang menangis abangnya yang tewas. Hehehee, selalu Arfanlah yang kalah. Kadang sampai berderai airmata dek kerana tak puashati dengan adik. Airis apa dia kisah, buat tak tahu je!

Haaaaa camtulah kalau dah bergaduh, kadang mama geram tak bagi je main sama². Sorang main kat hujung sana dan sorang lagi main kat hujung sini, haaa gasak nak gaduh sangat kan? Tapi bila kena camtu pandai pulak nak backup antara satu sama lain, seolah² takde pulak mereka gaduh. Dari marah nak tergelak pulak mama tengok!


Gitulah gaduh manja Arfan dan Airis ni, bikin penyeri rumahtangga mama babah. Tapi kalau waktu manis macam gula² kemain lagi, siap makan bersuap gitu. Abang memalu sebenarnya nak suap adik tapi Airis dia tak kisah, kalau dia dah kata nak abang tak leh kata apa. Maka kenalah jugak makan suap camni. Sweet kan? 

Tapi bila gaduh, mama pulak rasa nak jadi singa. Hahahaa!

2 ulasan:

  1. Adat adik beradik...air dicincang tak akan putus...airis dah besar la...ritu jumpa kecik lagi.

    BalasPadam
  2. hahahhaha airis ni comey tau time sweet dia,tapi time garang haaaa

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com