Terkini dan Sensasi

Selasa, 11 April 2017

Bakal adik Atikah, Arfan, Airis

Assalamualaikum...(^ ^)

Alhamdulillah, syukur atas rezeki ini. 

Kalau ikutkan ada rezeki hamil kali ke-4 yang lepas, sekarang Mas masih dalam pantang lagi. Tapi tak sangka Allah gantikan ia dan beri Mas peluang untuk hamil lagi. Memang tak diduga sangat sebab lewat period baru 2 hari, tapi bila buat urine test laju je naik 2 line. 


Sekarang kandungan dah masuk 3 bulan dan semalam baru terhegeh² pergi buat buku pink. Insyallah tarikh dijangka bersalin pada 18/10/2017. Tapi kena bebel jugaklah dengan nurse sebab lewat, dia kata sepatutnya tahu mengandung dah kena buat buku. Lagipun katanya mengandung dah lebih umur 35 tahun memang kena check-up awal, bukan apa takut ada apa² risiko kan? Tapi Mas cakap, "Nurse saya penat layan mabuk!" Hehehee, memang tak boleh blah alasan.

Cerita bab alahan dan mabuk, ya Allah memang teruk. Lemah, letih dan tak bermaya langsung. Pastu muntah² jangan cakaplah, pantang masuk makanan dalam mulut. Ada masa sampai satu tahap nak bangun pun tak larat dan makan pun tak lalu, hanya terbaring je. Cuti sakit dan EL memang keraplah masa awal² tu, tapi sekarang dah nak masuk 13 minggu jadi dah beransur baik.

Reaksi 3 beradik tu pulak camne? Kakak bila tau je mama mengandung dia biasa² je, siap cakap "Hurmmm nak dapat adik lagi!" Bukan dia tak seronok tapi biasalah orang dah besar, pastu dah ada 2 orang adik jadi dia tak kisah sangat. Arfan pulak seronok je, siap cakap "Kali ni nak baby boy pulak!" Hehehee, dia memang dari dulu nak adik lelaki sebab boleh ada geng main bola. Airis pulak adalah orang yang paling seronok dan teruja, hari² dok tanya bila baby nak lahir. Pastu bila tanya nak baby apa terus cakap "Airis nak baby girl, nanti boleh cantik macam kakak Airis!" Camtulah reaksi 3 beradik tu! Mas cakap tak kisahlah baby apa, janji dia lahir dengan selamat dan sihat.

Jadi sekarang bermulalah fasa kena pergi klinik setiap bulan, pastu minum air gula. Hahahaa, yang ni Khamis nanti dah kena minum. Sekarang semua kena buat awal untuk kesan faktor risiko yang bakal berlaku, mengandung dah berumur pulak tu. Tapi Mas akan hadapi semua tu dengan tabah, lalui je fasa terindah 9 bulan ni.

Doakan yang terbaik untuk Mas ye! Moga kandungan Mas sihat dan selamat hingga melahirkan.

6 ulasan:

  1. tahniah..moga semua berjalan lancar.. :)

    BalasPadam
  2. assalamualaikum mas...alhamdullilah airis bakal ada adik yer...tahniah2 mas semoga dipermudahkn semuanya...
    ** Mama Maszull

    BalasPadam
  3. Inilah hikmah Allah kak mas...alhamdulilah Allah tahu yang lebih terbaik buat kak mas...jaga diri kak mas...tahniah ! Happy for you :D

    BalasPadam
  4. Ya Allah seronoknye dapat tahu akk preggy! seriosly mera rasa mera org last tau. nampak sangat tertinggal flight! hahah.. ape pun congrates kak mas! semoga semuanya dalam keadaan baik hingga due date. auch! hehe:*

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com