Terkini dan Sensasi

Rabu, 19 April 2017

Nasiblah bukan patah

Assalamualaikum...(^ ^)

Alahai anak bujang Mas ni, bikin suspen betul semalam. Tetiba balik sekolah petang mengadu sakit kaki, dan bila Mas tengok bengkak teruk jugak kakinya. Teruslah tanya kena apa, dia cakap jatuh terseliuh. Mas pun suruh jelah sapu minyak urat untuk bagi surut sikit bengkaknya. 


Tapi makin lama kakinya makin sakit dan bengkak, nak jalan pun susah. Mas suruh husband tengok, takut ada yang serius. Sekali bila husband tengok katanya bukan terseliuh, macam patah je. Sebab kaki tu nampak macam terlari sikit tulangnya. Husband tanya betul² kena apa sebenarnya, barulah dia mengaku kata jatuh masa main bola. Hurmmm gara² main bola rupanya, alahai anak!

Hurmmm gundah gelanalah hati maknya ni dengar, terus suruh husband cuba cari orang yang pandai tengok dan urutkan. Nasib baiklah ada bomoh patah kat kampung sebelah, lepas maghrib terus bawak Arfan. Bila bomoh tengok rupanya tulang teralih dari sendinya. Fuhhh lega dengar, nasiblah bukan patah. Jadi bomoh tu kenalah betulkan untuk masukkan semula tulang tu ke sendinya. Haaaaa apa lagi meraung kooo masa kena buat tu, sakit woooo! Mas dengar babah dia cerita pun dah seriau. 

Hari ni terpaksalah tak pergi sekolah, sebab nak berjalan pun masih sakit. Bomoh tu pun cakap kena berhenti dulu bersukan, nak bagi kaki tu betul² sembuh. Haaaaa melepaslah dia nak main softball Sabtu ni kalau kaki tak baik lagi. Memang sedihlah dia sebab tiap² hari pergi latihan. Tapi Mas cakap takpelah takde rezeki, yang penting kaki tu bagi sembuh betul² dulu. 

2 ulasan:

  1. allahuakbar... anak lelaki macam ni la kak kan..lasak. akak tak bawka pergi klinik ke? buat x-ray?

    BalasPadam
  2. Hensem lah.
    Dah ok ke kaki dia.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com