Terkini dan Sensasi

Khamis, 4 Mei 2017

4 bulan

Assalamualaikum...(^ ^)

Alhamdulillah sekarang usia kandungan dah masuk 4 bulan. Keadaan kesihatan diri pun dah semakin baik sebab fasa alahan dah berlalu. Selera makan pun dah bertambah baik jugak tapi tetap kena kawal pemakanan dan amalkan makan secara sihat. Tak semestinya mengandung boleh bedal segalanya tanpa dikawal kan? Maklumlah sekarang pelbagai faktor risiko boleh dihadapi oleh ibu mengandung. 

Keadaan fizikal sekarang entahlah memang tak banyak sangat berubah, berat badan pun masih kekal seperti sebelum mengandung iaitu 68kg. Kadang tu naiklah ke 69kg, pastu turun semula. Tak taulah kenapa payah nak naik², padahal makan banyak dah rasanya. Sampai husband Mas pun tegur, "Ayang ni tak macam orang mengandung pun, kurus camtu jugak. Pastu perut pun tak nampak!" Hehehee, pelik pulak dia. Tak sabarlah tu nak tengok perut bininya ni membesar.

Tapi Mas pun perasan, rasa macam perut ni tak besar² pun. Padahal usia kandungan dah 4 bulan, seluar jeans pun masih boleh pakai lagi cuma tak boleh kancing butang jelah. Ahhhh Mas tak nak fikir sangatlah, janji baby dalam perut tu membesar dengan sihat. Biasalah dah lama tak pregnant jadi tak sabarlah nak tunggu perut membesar, hehehee!


Inilah gambar terbaru Mas 2 minggu lepas, tak macam orang mengandung kan? Baby bump pun tak nampak sangat lagi. Tapi takpe, nanti dah makin bertambah usia kandungan nampaklah kan?

5 ulasan:

  1. Nanti dah masuk 5/6 bulan, laju je nampak perut tu nanti..huhu

    BalasPadam
  2. memang tknmpk mcm mengandungn , ingtkan pic time dulu2

    BalasPadam
  3. Selamat menikmati hari hari terindah dalam hidup. Nanti baby dah keluar rasa kehilangan
    .
    Sebab dah tak ada anak temankan

    BalasPadam
  4. Nnt 6 bulan nampak baby bump hihi tahniah kak mas

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com