mrs secretary

Isnin, 19 Jun 2017

6 bulan

Assalamualaikum...(^ ^)

Fuhhhhh sekejap je usia kandungan dah nak masuk 6 bulan, lagi 3 bulan je lagi bakal lahirkan anak tercinta. Perasaan masih rilek² lagi, nanti dah dekat waktu bersalin barulah gementar semacam walaupun dah 3 kali beranak. Hehehee itu wajib sebab lepas beranak lupa dah camne sakit tu! Persiapan barang² baby pun satu apa lagi tak beli, masih awal lagi kot. Kita beraya sakan dulu, lepas raya nanti dah masuk 7 bulan baru kita mula beli sikit². 


Alhamdulillah check up minggu lepas baby sihat walafiat, aktif sangat menendang. Masa doktor scan semacam je dia dok tendang, nampaklah kaki tu dok bergerak² dalam perut. Doktor pun senyum je dan cakap, "Kemain anak awak ni, aktifnya!" Hehehee, camtulah hari² doktor. Sampai Airis pun siap cakap, "Mama baby tu main bola dalam perut mama!"

Sekarang baru nak masuk 23 minggu, minggu depan genaplah 6 bulan. Tapi kawan² masih dok cakap perut tak nampak lagi, padahal Mas rasa dah ke depan dah perut ni. Rasa berat je dah! Mungkin sebab badan makin nampak kurus kot, tu yang perut tak nampak sangat. Pastu berat pun memang tak naik banyak, timbang check up hari tu baru 69kg. Naik 1kg je dari berat sebelum mengandung, padahal makan nasi hari² puasa ni. Takpelah janji anak mama sihat kan, berat dia pun dah 470 gram! 


Puasa pulak alhamdulillah masih penuh lagi, lega dipermudahkan segalanya. Walaupun kadang rasa lapar sangat dan penat semacam tapi Mas mampu bertahan, dan takde apa² yang memudaratkan diri. Moga terus sihat hingga melahirkan!

5 ulasan:

  1. wow.. syioknyee.. alhamdulillah pose penuh lagi.. xyah ganti2..

    BalasPadam
  2. Semoga dipermudahkan bersalin nanti.. Aminnn

    BalasPadam
  3. semoga di permudahkan kak..

    BalasPadam
  4. Tak sabar nak jumpa baby...so tahun ni berpuasa penuh la ni yer...=)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com