terkini dan sensasi

Selasa, 5 September 2017

Larat lagi memandu

Assalamualaikum...(^ ^)

Haaa kalau nak kira larat, serius cakap memang tak larat dah. Bila tengok perut sendiri pun rasa seksa sangat, hahahaa! Tengoklah kena jarakkan perut dengan stereng kereta camtu, kalau tak sangkut nanti. 

Setiap hari 70km pergi balik dari rumah ke pejabat, memang lenguh pinggang, betis dan kram kaki. Sampai je rumah memang minyak urutlah jadi teman setia!


Ikutkan hati memang nak suruh husband je hantar setiap hari, bolehlah dok rilek je kat sebelah kan? Tapi apakan daya dia pun bekerja, lagilah kerja syif yang tak menentu. Sekarang lagilah dia kena syif 24jam, sehari kerja sehari off. Jadi camnelah nak suruh dia hantarkan, mau dia kena bebel hari² dengan pegawai atasan. Nak tak nak Mas kena berkorban memandu sendiri walaupun dah makin sarat, gagahkan diri dan doa setiap hari moga selamat sampai ke pejabat dan rumah setiap hari.

Ada kawan tanya, kenapa tak naik kenderaan awam je? Kat kawasan Salak Tinggi ni susah sikit pengangkutan awam, memanglah ada bas dan ERL tapi semuanya ke Putrajaya Sentral. Dari situ nak kena naik bas Nadi Putra pulak ke pejabat, fuhhh lagi penat camtu sebab kena turun naik bas. Kalau memandu sendiri sekali harung je, tetiba jika tak larat sangat Mas berhenti je kejap tepi jalan. Rehat dalam 10-15 minit pastu sambung balik perjalanan, sampai lambat pun takpe janji selamat kan?

Tinggal bulan 9 ni je sebulan lagi kerja, 4/10 dah mula bercuti. Kalau banyak cuti rehat atau senang nak mintak MC dengan doktor memang dah mohon dah, tapi apakan daya semuanya angan² je. Jadi Mas, bertabahlah sebulan je lagi. Larat tak larat tetap kena memandu!

6 ulasan:

  1. fuhh, kak mas memang kuat! IQ dulu macam ni jugak, penyudahnya, xsampai due date dah terberanak. hehehe

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum Wrmbth

    Selamat hari selasa sis mas

    hati hati memandu

    Doa Allah lindung

    BalasPadam
  3. wah,,,strong superwoman....moga dipermudahkan segala urusan ye

    BalasPadam
  4. caiyok2! semoga semua berjalan dgn lancar ye

    BalasPadam
  5. Amboii mak yong .. tak sabar nak tgk baby baru niii..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com