terkini dan sensasi

Rabu, 20 Disember 2017

Lega Aiyra tak meragam

Assalamualaikum...(^ ^)


Nak berjalan jauh dengan bayi yang masih kecil, mesti rasa risau kan. Yelah risau takut dia meragam dalam perjalanan atau tak serasi dengan tempat penginapan. Kalau dah meragam menangis kita pun tak selesa nak jalan² kan, baik dok rumah je! 

Itulah yang Mas fikirkan bila nak bawa Aiyra jalan² minggu lepas, risau takut perkara tu terjadi. Tapi alhamdulillah Aiyra bagi kerjasama yang bagus sekali, sepanjang perjalanan dalam kereta dia cuma tidur dan bangun menyusu je. Takde pun menangis atau tak selesa, jadi lancarlah perjalanan hingga sampai ke destinasi yang dituju. 

Pastu bermalam di hotel pun, alhamdulillah dia dapat tidur lena. Yelah Mas risau jugak dia tak serasi atau tak selesa, maklumlah berubah tempat tidur. Tapi bila malam dia dapat tidur lena, legalah rasa. Lepas ni senanglah nak bawa dia jalan² lagi, tak perlu rasa risau dah. 


Masa kat LWOT tu pun sama, dia baik je walaupun cuaca panas. Mula² sampai tu lena sangat tidur, orang ramai bising² pun dia tak hirau. Dekat 2 jam jugaklah dia lena, bangun bila perut dah lapar nak susu. Pastu dah kenyang tidur semula! Seronok bila bayi kecil kita tak meragam camtu kan, barulah kita pun seronok nak kemana². Takde masalah dan takde rasa stress, dapat jalan² dengan hati gembira.

Terima kasih Aiyra sebab bagi kerjasama yang baik dan tak meragam, sama² kita seronok dapat jalan². Lepas ni dah ada destinasi baru menanti, harap Aiyra baik² je. Lagi pun Aiyra dah nak umur 5 bulan masa tu, mesti dah seronok bila jalan². Yeayyy tak sabar nak bawa Aiyra jalan² lagi!

3 ulasan:

  1. Hehee dia sukaa la tu jalan jalan. pandai aiyraa ^^

    BalasPadam
  2. Ingatlah dulu masa anak sulung bawa balik kampung, sepanjang jalan dia tak tidur, asyik menangis meragam jer..rupanya dia tak suka jalan waktu siang...

    BalasPadam
  3. terlebih kenyang tu..ehhee..bguslah tak meragam..suka baby macam tu

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com