terkini dan sensasi

Jumaat, 12 Januari 2018

Berjaya menulis setiap hari

Assalamualaikum...(^ ^)

Kadang bila tengok blog ni hari² tak tahu dah nak tulis apa, nak biarkan berkubur je rasanya. Tapi bila tengok dan baca semula entri² lama, sayang pulak nak biarkan je. Jadi tahun 2018 ni tanam azam nak tulis entri setiap hari, tak kisahlah entri apa janji ada. 


Bermula dari 1.1.2018 sehingga ke hari semalam masih belum missed satu hari pun, setiap hari ada satu entri. Walaupun jenuh dok pulun dok fikir nak tulis apa, tapi dah azam kan kenalah tunaikan. Nasiblah husband pun ada jugak membantu bagi idea nak tulis apa, jarang berlaku tu.  Mungkin dia tengok bininya dah nekad, jadi dia bantulah. Manalah tau ada sikit² rezeki bininya dari blog ni kan?

Nak menulis sekarang ni memang Mas punyai banyak kekangan masa, lagi² ada baby ni dan anak² dah bersekolah. Walaupun dah cuba tetapkan masa bila malam anak² dah tidur, Mas akan karang entri untuk esok hari tapi kadang² tu gagal jugak. Yelah kan, tetiba si Aiyra tu mengamuk memang jangan haraplah mama nak pegang tab. Bila dia dah lena tidur, Mas pulak mengantuk. Apa lagi teruslah masuk bilik tidur sekali dengan Aiyra, hehehee!

Tapi walau apa pun kekangan Mas tetap cuba menulis, dah azam kan? Kadang bangun pukul 3-4 pagi Aiyra nak menyusu, Mas akan ambil masa mengarang sekejap lepas susukan dia. Adakalanya waktu itulah idea mencurah², jadi tak mau sia²kan. Cuma kalau idea tu tak mau muncul akan jadi macam hari nilah, dah petang baru keluar entrinya. Takpelah kan, janji tak missed satu hari pun!

Itulah penangan blog kan, susah nak tinggalkan. Lagilah Mas dalam komuniti KBBA9 ni, semangat berblog tu makin kuat. Tengok kawan² rajin dan sentiasa update, Mas pun bersemangat untuk terus menulis. Tak dapat entri kerja pun takpe, janji keseronokan menulis tu ada. Kalau dapat itu rezekilah!

2 ulasan:

  1. Teruskan usaha dan gigih menulis... Sy punya azam gitu gak tapi dah ke laut dah ni... Hehe

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah. Azam yg bagus. Selamat berblogging

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com