terkini dan sensasi

Khamis, 19 April 2018

Bercuti demi anak sakit

Assalamualaikum...(^ ^)

Hari ni masih bercuti lagi demi Aiyra, walaupun babah dia boleh jaga tapi fahamlah naluri mak² ni kan? Lebih rela jaga anak sendiri yang sakit depan mata, korban cuti beberapa hari tu apalah sangat. 


Yelah daripada Mas susah hati kat pejabat fikirkan Aiyra, lebih baiklah Mas ambik cuti. Setakat ni Mas rasa boss memahami, takde pulak dia nak marah bila Mas cakap nak bercuti. Dah anak tak sihat kan, tak kan Mas senang lenang nak pergi kerja. Lagi pun boss ada anak jugak, tentu dia faham camne perasaan bila anak sakit. 

"Alahhh apa salahnya kalau husband yang jaga atau ambik cuti." Bukannya tak boleh, husband Mas ni anggota bomba dan dia kerja syif. Pastu buat masa ni cuti semua anggota bomba dibekukan, jadi memang dia tak boleh bercuti. Kalau boleh dia nak sangat cuti tapi apakan daya, anak sakit sapa tak risau kan. Jadi masa kerja syif siang atau malam dia sentiasalah tanya camne keadaan Aiyra, kalau ada masa dia baliklah sekejap tengok. Takdelah dia biar Mas sorang diri uruskan anak.

Bagi Mas kan, kita sebagai ibu ni biarlah korbankan cuti tu kalau anak sakit. Jangan anak demam selamba je hantar ke taska, kesian anak tu! Macam Mas dari anak pertama dulu, kalau anak demam memang akan bercuti. Tak kira apa keadaan sekali pun, janji Mas nampak anak depan mata. Kalau jadi apa² Mas tak mahu menyesal!

3 ulasan:

  1. get well soon.

    itulah. lagi mudah jaga sendiri anak waktu dia sakit. walaupun penat. senang hati dapat pantau.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com