terkini dan sensasi

Jumaat, 27 April 2018

Jumanji vs Insidious 4

Assalamualaikum...(^ ^)

Amboi syoknya korang dok tengok cerita Avengers Infinity Wars, sana sini dok cerita pasal ni je. Mas ni usahkan nak tengok Avengers, filem lain yang baru² ditayangkan tu pun Mas belum tengok. Tak mampu dah nak tengok wayang sekarang, yelah anak² dah besar kan. Atikah dan Arfan dah kena beli tiket dewasa, mau RM100 lebih untuk tiket je.


Jadi untuk tak hampakan anak² dan mereka dapat tengok cerita yang mereka nak tengok sangat, Mas langgan je kat Astro Best. Bayar je RM10.60 dapatlah tengok cerita tu selama 48 jam, haaa tengoklah sampai muak selama 2 hari. Tak pun boleh jugak tebus mata dari Astro Circle, kalau banyak mata lah. Pastu tak perlu nak beli tiket mahal², tak perlu nak bersesak dan jimat. Sama je tengok kat TV dengan wayang kan, janji dapat tengok.

Setakat ni Mas dah langgan 2 cerita, tebus mata Astro Circle je. Dapatlah layan Jumanji dan Insidious 4, dok 2 hari ulang² tengok. Sampai hafallah jalan cerita. Untuk Jumanji Mas bagi 8 bintang, bestlah cerita dia. Banyak babak kelakar, memang asyik gelak ketawa je. Walau dok ulang tengok banyak kali tetap boleh gelak lagi, tak rugi langgan. 


Pastu Insidious 4 Mas baru langgan hari ni, hurmmm agak mengecewakan cerita dia. Tak seseram Insidious sebelum ni yang 1, 2 dan 3, jalan cerita agak perlahan. Watak hantu pun tak seram sangat, takdelah dok terkejut atau jerit tahap extreme. Cerita dia pun banyak flashback zaman kanak² Elise, camne dia mula² boleh nampak hantu² tu. Mas bagi 5 bintang je, nasib tak tonton kat wayang kalau tak rugi je beli tiket mahal². 

Tapi apa pun puashatilah dapat tengok, walaupun dah lambat. Janji tengok kan? Habis Insidious ni nak langgan Maze Runner terbaru tu , pastu nak tunggu Dukun pulak. 

2 ulasan:

  1. ada lagi ke eh,nak tengok jugakkkk tapi malas lak nak tekan2 langgan heheheh sama la sue nak tgk maze runner

    BalasPadam
  2. Jumanji best..lainlah dengan yang lama punya

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com