terkini dan sensasi

Ahad, 29 April 2018

Nasib ada bakul kain!

Assalamualaikum...(^ ^)

Hadoiii memang cuak betul Mas malam semalam, berderau darah sampai ke otak rasanya. Nasiblah Mas letak bakul kain kat tepi katil, kalau tak memang tak dapat bayangkan camne keadaan Aiyra.

Kejadiannya camni, jam 5 pagi Aiyra bangun sebab dia berak. Mas pun bangun dah bawak pergi cuci, dah siap tu dia sambung menyusu semula. Masa menyusu tu dia jaga, dok main muka Mas sambil hisap susu. Elok jelah dia baring, kiri kanan dan kat hujung kaki memang ada bantal. 


Entah camne masa susukan dia tu Mas terlelap, kejap je rasa terlelap tu. Tak sampai pun 5 minit, sekali dengar bunyi macam benda jatuh. Gedebukkk dan Mas pun terus jerit, "Ya Allah Aiyra!". Bingkas bangun dah nampak dia tertonggeng dalam bakul ada kain, kepala ke bawah kaki ke atas. Mengucap panjang mak kau ni Aiyra oiii, dup dap dup dap dada. Rasa nak pengsan pun ada!

Terus angkat dia dan peluk! Memang bernasib baik sangat Mas letak bakul kain tu kat tepi katil, kalau tak memang berdebuk Aiyra atas lantai mozek. Dahlah jatuh kepala dulu, tak dapat bayangkan camne kalau bakul tu takde. Masya Allah! Mas pun menyesal jugak sebab terlelap masa dia masih jaga, tak sedar langsung masa bila entah dia pergi ke hujung katil. Padahal memang Mas letak bantal kat situ!

Mesti ada yang cakap kenapa tidur atas katil, padahal ada anak kecik. Bukan selalu pun Mas tidur dalam bilik, kecuali bila husband kerja syif malam je. Tak berani nak tidur kat luar dengan anak kecik camtu, risau jugak kalau apa² berlaku. Kalau tidur dalam bilik tu rasa selamat sikit walau husband takde, lagi pun pintu bilik berkunci.

Lepas ni mesti kena lebih berhati² kalau dia terjaga waktu camtu, Mas tak boleh terlelap selagi dia tak tidur semula. Dia dah makin lasak, jadi apa yang dia buat memang tak terduga dek akal kita. Biasa kalau dia jaga Mas akan pastikan dia tidur dulu sebelum sambung tidur, tapi semalam entah camne mata boleh terlelap pulak. Haihhh Allah nak bagi petanda tu supaya Mas tak cuai, maafkan mama Aiyra!

2 ulasan:

  1. mujur saja takde yang serius, alhamdulillah

    BalasPadam
  2. alhamdulillah..tiada perkara2 tidak diingini berlaku

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com