terkini dan sensasi

Selasa, 26 Jun 2018

Akibat cuti 2 minggu

Assalamualaikum...(^ ^)

Semalam dan hari ni bila ambik je Aiyra kat taska cikgu terus cakap, "Haaa Aiyra asyik nak berdukung je, bila letak terus nangis!" 

Hehehee mama dah agak perkara camni akan berlaku, maklumlah balik je kampung husband ramai sangat yang tukang dukung. Nak buat camne, itulah pertama kali keluarga belah mak mertua jumpa Aiyra, jadi semualah geram kat dia. Memang tak dok bawah sangatlah, lepas orang ni orang tu pulak dukung dia. Aiyra tu suka sangatlah, menyengih je!


Bila dah asyik berdukung je, balik kat rumah sendiri dia meragamlah. Pantang letak mulalah dok melalak, nak buat kerja pun susah. Bukan Mas tak halang masa kat kampung tu, tapi biasalah kan orang dok geram kat dia. Dia dok diam main pun ada je yang akan ambik dan dukung, dah tu syoklah dia kan?

Pastu nasib baiklah Mas tak susukan dia direct walaupun bercuti, kalau tak lagi naya. Waktu siang Mas tetap bagi botol jugak, malam baru bagi dia menyusu direct. Mas tak nak bila dia dah syok dengan kita, dia terus tak mau botol. Lagi kes naya kalau jadi camtu, haru cikgu kat taska! Kalau ikut husband dia suruh direct je sebab nak jimat stok, tapi Mas tak nak. Biarlah Mas susah payah mengepam, janji Aiyra tak reject botol bila di taska.

Harap keadaan ni akan pulih dalam minggu ni, minggu depan mesti dia dah ok dah. Kat rumah sekarang ni pun Mas larang kakak abangnya dok dukung, biar dia main je. Lainlah kalau dia meragam atau mengamuk sangat, baru dukung untuk pujuk. Pastu kena letak semula!

1 ulasan:

  1. Biasa laa tu kan, bila dah lama dok rumah dimanja sakan. Tak lama tu nnt ok laa balik

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com