terkini dan sensasi

Sabtu, 30 Jun 2018

Nur Aiyra Annasya : 9 bulan

Assalamualaikum...(^ ^)

9 bulan dah Aiyra, lagi 3 bulan je nak melangkah ke umur 1 tahun. Tak sabar aihhh!

Alhamdulillah Aiyra membesar dengan sihat, takde masalah pun proses tumbesaran dia. Memang nampak je badan kecik comel camtu tapi semangat tau bila dukung dia, lenguh jugak rasa tangan. Pastu lasak jangan cakaplah, kalah baby lelaki. Hehehee tulah mama dok asyik kata lelaki masa mengandungkan dia, sekali keluar perempuan. Haaa tu lasak semacam!


Di usia 9 bulan ni bukan setakat lasak je tapi dah pandai protes kalau orang tak bagi apa dia nak, siaplah dia jerit. Pastu kalau kita nak ambik apa yang ada kat tangan dia jangan haraplah, memang dia tak bagi. Cubalah rampas, siaplah dia mengamuk. Kadang boleh menangis melalak tau, puaslah nak pujuk bagi diam. Hehehee sebab tu kalau dia dapat sesuatu kat tangan kena ambik elok², tak boleh Mas nak rampas camtu je.

Perkembangan tumbesaran dia takde masalah, berat pun dah nak cecah 8kg. Memang dia nampak kecik tapi takdelah terbantut pembesaran dia, elok je ikut umur. Janji dia nak makan dan minum susu, pastu takde apa² masalah itu dah memadai. Tubuh badan kecik tu bukan ukuran kan? Kesihatan pulak baik² je, takde pun apa yang serius. Cuma 10/7 ni kena jumpa Pakar Pediatrik untuk doktor tengok tahap kesihatan dia, yelah masa lahir kan dia ada beberapa masalah. Takde apa yang serius pun cuma check up biasa 3 bulan sekali je.

Makan pulak masih bubur nasi yang dikisar, makin berselera makan dia sekarang. Hari² mama seronok masak untuk dia. Susu pulak masih susu Mas sepenuhnya, ada lagi rezeki dia. Moga mencukupi hingga umur dia 2 tahun!

2 ulasan:

  1. alooooololo pipi tu gewam tengok =D

    BalasPadam
  2. Alololo dah 9 bulan dah dia . Eh eh eh muka sebijik cam kakak airis laa Aiyra ni

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com