terkini dan sensasi

Selasa, 24 Julai 2018

Tak sangka dia berani!

Assalamualaikum...(^ ^)

Sebenarnya hari Ahad itulah pertama kali Airis cuba permainan slide yang extreme camtu, memang Mas tak sangka dia berani


Masa pergi Lost World of Tambun, dia tak main slide sebab masa tu dia tak pakai baju yang bersesuaian. Bila ada rezeki bawak anak² ke Bangi Wonderland ni, dialah orang paling teruja. Bila tengok semua permainan tu, dia siap cakap nak naik semua. Mas je yang tak benarkan pada mulanya, sebab risau dia takut. Yelah slide² tu semuanya agak extreme, orang dewasa naik pun kecut perut inikan pulak budak.

Tapi ternyata Mas tak boleh nak halang dia, siap cakap "Airis beranilah mama!" Jadi mamanya redha jelah, hanya mampu pesan supaya berhati². Pastu mula² ingatkan bila dah naik sekali dia akan serik, rupanya tak. Berulang² kali dia dok naik, siap cakap "Best lah mama, Airis nak naik lagi!" Haaa geleng kepala mak kau ni.


Lagi satu kalau ikutkan Magic Funnel yang besar ni pun dia nak naik, siap dah angkut pelampung lagi. Tapi nasiblah ketinggian dia tak lepas, kalau tak mahu dia dok ulang naik berkali² jugak. Orang dewasa pun boleh serik dan insaf bila dah cuba naik, tapi dia yang baru 6 tahun tu teruja gila nak cuba. Memang tak sangka betul dia seberani tu!

Macam Mas pun suka permainan extreme camtu walaupun hakikatnya penakut, tapi rasa tak puashati kalau tak cuba. Agaknya si Airis camtu jugak, nak cuba semua benda. Cuma bila dah cuba dia tak serik, nak naik lagi dan lagi. Hahahaa, anak bombalah katakan!

3 ulasan:

  1. Memang best naik tu, saya pun duk eyeing nak naik tapi tak ternaik sebab nak jaga anak. hehe

    BalasPadam
  2. Eh! Nampak iris besar sgt dlmmgambar ni

    BalasPadam
  3. boleh tahan berani jugak dak airis ni

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com