terkini dan sensasi

Jumaat, 24 Ogos 2018

Review filem MI Fallout

Assalamualaikum...(^ ^)

Setelah setahun lebih tak jejak kaki ke panggung wayang, akhirnya raya haji hari tu kami mencipta sejarah. Hehehee siap bawak Aiyra lagi tau! Boleh baca kisah Pengalaman bawak Aiyra tengok wayang.


Kali ni kami tengok filem MI Fallout, sebab kami memang tak pernah missed tengok filem ni kat wayang dari MI1 dulu. Jadi gigih jugak bawak anak² pergi tengok, dekat RM60 tiket untuk satu keluarga. Haaa takpelah sekali sekala kan, nak tengok selalu kopak duit mama korang ni.

Rasanya Mas tak perlu tulis sinopsis filem ni, sebab ramai yang dah tahu jalan ceritanya kan? Mas cuma nak review dari apa yang Mas tengok je, bagi Mas sekuel filem MI memang tak pernah mengecewakan. Sentiasa penuh dengan aksi yang mendebarkan, walaupun ada setengah aksi tu macam tak logik tapi nampak real tau. Fuhhh berdebar² dada bila tengok, mulut tak henti² dok jerit. Hahahaa nak luluh jantung tengok aksi helikopter tu!

Pastu tabiklah dekat Tom Cruise, walaupun dah berusia tapi masih mampu lakukan aksi lagak ngeri. Macam baru berumur 20an je bila tengok dia berlari laju dan lompat sana sini, haihhh mantap betul! 


Memang MI terbaru ni best bagi Mas, terutama teknik penyamaran Benjy tu. Hehehee memang menjadi, tertipu si Walker yang jahat tu. Tak sangka betul, bikin suspen sungguh. Dari awal tengok sampai habis tak rasa bosan langsung, ada babak suspen yang boleh bikin sakit jantung. Ada jugak babak kelakar yang boleh buat korang tergelak, dan ada jugak babak yang buat korang rasa geram sangat. Haaa berjayalah filem MI Fallout ni, Mas kasi 10 bintang terus!

Korang yang belum tengok tu, bolehlah pergi panggung sekarang. Masih ada lagi ditayangkan kat pawagam tu, mesti tak kecewa punya!

2 ulasan:

  1. MI semua best best hehe tapi yang ni xdan tengok lagi. kena tunggu blue ray kluar online hehe ritu xdak geng nak pi tengok =D

    BalasPadam
  2. Memang best! Dr awal sampai habis tak bosan langsung

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com