terkini dan sensasi

Khamis, 27 September 2018

Arfan dah merdeka!

Assalamualaikum...(^ ^)

Mas balik kerja petang tadi terus dia cakap, "Arfan dah merdeka!" Hamboiii kemain seronok lagi dah habis periksa UPSR, senyum lebar je.


Yelah Mas pun faham perasaan dia, mesti rasa macam satu beban tu dah dialihkan. Rasa ringan dan lapang je dada, penat lelah belajar selama ni dah ditunaikan. Mas yang maknya pun sentiasa tak senang duduk sepanjang dia exam tu. Selagi tak lengkap 4 hari tu makan pun tak lalu, tidur pun tak lena.

Bukan Mas tak percaya kemampuan dia tapi rasa risau tu tetap ada, tak boleh nak elak dah dari naluri seorang mak. Tapi Mas tak tunjuk sangat rasa risau depan dia, sebab tu bila dia balik dari sekolah Mas tak akan tanya apa². Mas cuma suruh dia rehat, makan dan ulangkaji untuk subjek esoknya. Ulangkaji pun Mas suruh yang ringan² je, tak nak dia terlalu stress!

Cuma Arfan ni dia suka bagitau, balik je sekolah dia terus cerita pasal exam tu. Tapi takdelah secara keseluruhan, dia cuma cakap soalan apa yang dia tak pasti jawapannya. Jadi dia akan tanya Mas untuk kepastian, nak tak nak Mas kena layankan jugak. Macam masa periksa subjek Matematik tu, balik je Mas dari kerja terus dia cakap soalan susah. Siap cakap 5 soalan akhir dia jawap hentam je sebab tak cukup masa. Kesian jugaklah, tapi Mas tak nak dia fikir banyak. Mas suruh dia tumpukan untuk subjek akhir. 

Selamat dah anak bujang, mama sambung debar untuk kakak pulak. Arfan tu Mas doakan dia dapat keputusan yang baik, dia dah usaha sehabisnya dan yang lain Mas serahkan kepada Allah je. Moga penat lelah dia belajar terbalas dengan yang baik²!

2 ulasan:

  1. semoga arfan mendapat keputusan yg cemerlang..

    BalasPadam
  2. kepada arfan, yeahhh dah boleh masuk sekolah menengah...besar dah anak bujang mama
    kepada kakak, good luck...semoga dipermudahkan

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com