terkini dan sensasi

Jumaat, 28 September 2018

Debaran Atikah pulak!

Assalamualaikum...(^ ^)

Sorang dah habis debaran, tinggal sorang lagi. Isnin nanti kakak Atikah pulak bakal duduki peperiksaan PT3, dan Mas macam biasa ambik cuti 2 hari je.


Untuk Atikah ni Mas takdelah risau terlebih sangat, sebab Mas tahu camne dia buat persediaan. Perangai dia sebijik macam Mas, study hard and smart! Hehehee memang boleh dikatakan setiap malam dia tidur jam 2 pagi, dok mengadap bukulah. Kadang Mas larang jugak dia hari² dok tidur lewat, bukannya apa Mas risau dia sakit je.

Yelah dok belajar lebih sangat pun tak guna jugak kan, kalau kesihatan tak jaga. Nanti tak pasal² nak ambik exam tetiba pulak kau sakit atau demam, jadi Mas nasihatkan dia agar bersederhana. Janji dia dah ulangkaji, itu dah memadai. Lebih sangat pun tak elok jugak kalau dah memudaratkan, kesihatan diri pun penting untuk hadapi peperiksaan nanti. Persediaan alatulis pun Mas dah sediakan, belikan lebih supaya mencukupi untuk dia gunakan nanti.

Moga hari peperiksaan nanti Atikah mampu buat yang terbaik, berkat ulangkaji yang dia sentiasa buat tu. Mas nak sangat dia dapat masuk SBP, lagi pun dia nak sangat masuk sekolah aliran sains. Harap tercapailah impian dia, sekarang nak masuk SBP tak perlu 8A pun. Dapat 6A atau 5A dah boleh masuk, janji Matematik dan Sains dapat A.

Untuk kakak, good luck Isnin nanti ye. Buat yang terbaik, mama tahu kakak boleh!

1 ulasan:

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com