terkini dan sensasi

Rabu, 5 Disember 2018

Aiyra yang bijak + lasak

Assalamualaikum...(^ ^)

Lama dah tak coretkan cerita pasal si comel Aiyra ni kat blog, sekarang makin bijak + lasak tau. Setiap hari ada je kepandaian dia, kadang tak jangka budak sebesar dia tu boleh buat camtu. Cikgu taska pun selalu mengadu kelasakan dia kat takska, siap dah panjat grill tau tak. Hahahaa memang anak bomba sejati ni!


Bab panjat memanjat kat rumah jangan cakaplah, semua kerusi sofa dia panjat. Bukan takat tu je, kabinet TV pun dia panjat. Jatuh terhantuk sampai lebam dahi pipi pun jangan cakaplah, dah banyak kali dah. Tapi serik tak jugak, semacam je dia panjat. Biasalah budak² kan, tak pernah serik kalau jatuh. Nangis sekejap je, dah hilang sakit nanti dia buat lagi. 

Pastu makin bijak Aiyra ni, dah pandai buat apa² kalau kita suruh. Macam kalau nak mandi, Mas bukak baju dia pastu laju dia letak baju dalam bakul bila disuruh. Bila nak makan kita suruh duduk, dia akan ikut cakap Mas. Lagi satu yang bijak bila nampak babah dia pakai baju terus laju dia salam dengan semua orang, dia ingat babah nak bawak dia jalan². Hahahaa gelak jelah mama tengok!

Tumbesaran dan kesihatan dia takde masalah, memang memuaskan. Walau badan nampak kecik tapi semangat jugak bila dukung, pastu jaranglah dia demam, batuk atau selsema. Cuma sekarang dia masih kena pergi temujanji kat hospital pasal masalah hypo dan jantung dia masa lahir tu. Takde apa yang serius pun cuma doktor nak pantau je tumbesaran dia, pastu jantung pun kena scan lagi sekali 12/12 ni. Kalau 2 lubang kat jantung tu dah tertutup sepenuhnya, jadi tak perlu follow up dah. 

Moga semuanya dipermudahkan dan Aiyra terus membesar dengan sihat dan makin bijak.

1 ulasan:

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com