terkini dan sensasi

Selasa, 1 Januari 2019

LAMPU 2018 dan Tahun Baru 2019

Assalamualaikum...(^ ^)

Ikutkan dah berapa tahun tak pergi tengok sambutan tahun baharu ni, malas nak bersesak² sebenarnya. Tapi tahun ni dek kerana anak² nak sangat tengok bunga api, maka Mas gagahkan diri jugak menempuh lautan orang ramai. Lagi pun malam tahun baharu tu adalah malam terakhir Pesta LAMPU 2018, jadi bolehlah tengok sekali.



Kalau ikutkan Pesta LAMPU ni takdelah menarik sangat, sama je seperti tahun sebelumnya. Tapi dek kerana malam tahun baharu jadi kemeriahan tu jadi luar biasa, walaupun baru lepas hujan lebat tapi ramai sangat pengunjung. Parking kereta pun memang agak jauh sebab kami sampai pun dah jam 9 malam, saja datang lewat sebab niat nak tengok bunga api je. 

Sampai je kat dataran Putrajaya tu memang berkelip² lampu warna warni, paling meriah pelbagai jenis lampu yang dijual lah. Macam² ada, sediakan duit je untuk membeli. Kali ni peniaga jual dengan harga yang agak murahlah, mungkin sebab ramai sangat meniaga. Tapi walaupun murah Mas memang tak beli untuk anak², babahnya jugak yang sibuk membeli. Melayang jugaklah RM30 untuk 3 orang anak, kakak je tak mahu sebab dah besar. 


Bab jualan makanan dan minuman, kali ni Mas tak membeli pun. Dah serik dengan harga yang agak cekik poket tu, jadi kami bawak siap² bekalan makanan dan air. Haaa kenalah jimat bila anak² dah ramai ni, lagi pun puashati makan bila bawak bekal sendiri ni. 

Bab hiasan lampu pulak Mas tengok kali ni agak menyerlah dan lebih cantik sikit dari tahun sesebelum ni, banyak hiasan menarik. Pertunjukan light motion pulak adalah perbezaan dari tahun lepas, ada penambahbaikan sikit. Jadi takdelah bosan sangat nak tengok. Pertunjukan bunga api pun meriah, seronok anak² dapat tengok.



Selamat Tahun Baharu 2019!


1 ulasan:

  1. cantik meriah LAMPU 2018 kan.. dulu pegi tak ingat 2015 ke 2016 tah.
    lama sangat dah sebab tadak geng hehe..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com