terkini dan sensasi

Sabtu, 2 Februari 2019

Tak sabar nak tengok AJL33!

Assalamualaikum...(^ ^)

Tak pernah pulak rasa tak sabar nak tengok Anugerah Juara Lagu 33 ni, selepas AJL dah berubah konsepnya. Memang dah berapa tahun Mas tak tengok AJL ni, tup² tahu keputusan je. Mas akur sejak AJL dah takde kategori Balada, Pop Rock dan Irama Malaysia tu ia agak membosankan. Dah takde jiwa nak tengok sebab kebanyakannya lagu² single penyanyi baru.


Tapi kali ni Mas rasa ada kelainan pada lagu² yang bakal bertanding, dan kebanyakan lagu kena dengan jiwa Mas. Pastu lagu² tu takdelah lagu macam saja² suka, tapi lagu yang ada jiwa dan sedap didengar. Lagi satu artis² yang menyanyikan lagu² ni kebanyakannya vokal mantap², haaa mesti lebih gempak kot AJL33 ni. Yelah gabungan vokal mantap dan lagu best, mestilah akan meletop!

Jom tengok lagu² mana jadi pilihan korang untuk bertakhta sebagai Juara Lagu. 

1. Siti Sarah | Semakin
2. Ara Johari | Bunga
3. Syamel | Kau Pun Sama
4. Misha Omar | Sampai Bila
5. Hael Husaini & Dayang | Haram
6. Khai Bahar | Luluh
7. Altimet | Bunga
8. Haqiem Rusli ft Aman Ra | Jatuh Bangun
9. Amylea & Kaer | Tak Pernah Hilang
10. Hael Husaini | Hajat
11. Sufian Suhaimi | Di Matamu
12. Siti Nordiana & Jaclyn Victor | Nisan Cinta

Haaa best² kan semua lagu, Mas paling suka lagu Heal Husaini, pastu lagu Nisan Cinta dan satu lagi lagu Khai Bahar. Mas rasa lagu² ni ada peluang nak jadi Juara Lagu, pastu penyanyinya pun ada peluang nak menang vokal terbaik. Pastu kalau ikut lirik² lagu, Mas suka lirik lagu Nisan Cinta, Haram dan Hajat. Hahahaa semua lagu Hael kan, nak buat camne memang lagu² dia sedap didengar!

Jumpa malam esok ye, moga AJL33 ni janjikan yang terbaik dan mantap. Moga artis² jemputan yang buat persembahan pun best², baru semangat nak tengok. Sebelum tu jom layan Mashup 12 Finalis AJL33 dari Caliph Busker ni, perghhh memang gempak arrr suara depa semua. Kalau masuk bertanding AJL ni boleh sapu bersih, hehehee!


2 ulasan:

  1. kita vote for 1, 4 & 9 untuk vokal terbaik..tiberr..hahahah

    BalasPadam
  2. tahniah untuk hael dan dayang - lagu haram

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com