terkini dan sensasi

Rabu, 19 Jun 2019

Ziarah raya 2019

Assalamualaikum...(^ ^)

Camne raya korang, makin sakan beraya ke? Mas tahun ni memang kurang sikit pergi beraya, maklumlah cuti sekejap je. Pastu husband pulak sibuk bekerja, jadi nak ajak raya kemana² pun kena ikut masa dia. 

Masa kat kampung pun hanya 3 buah rumah je Mas pergi beraya, maklumlah husband cuti sekejap je. Bila dah balik ke Salak Tinggi, dah sibuk kerja jadi hari minggu je ada masa. Ahad lepas dapatlah pergi ziarah raya 2 buah rumah, nanti weekend minggu ni kalau takde aral akan sambung lagi. Mas pun dah nak selesai puasa ganti, tinggal esok je lagi sehari jadi barulah seronok nak beraya kan?


Rumah pertama yang Mas ziarah Ahad tu ialah rumah ex boss Mas, memang setiap kali raya Mas akan ziarah raya ke rumah dia. Tak tahulah kenapa Mas paling selesa dengan dia dalam semua boss yang pernah Mas jaga, walaupun dia dah pencen tapi silahturrahim tu masih rapat. Mungkin sebab sikap dia yang seperti sangat ayah² tu buat Mas selesa, takde pun rasa segan sebab Mas rasa macam beraya bersama abah Mas je. 

Terima kasih sangat Tn Hj sudi terima ziarah raya kami setiap tahun, kami hargai sangat. Pastu terima kasih jugak untuk duit raya, hehehee dah jadi bekas PA pun masih dapat duit raya. Setiap tahun pulak tu bagi, naik segan Mas tau! Sayang Tn Hj dan keluarga, moga panjang umur dan murah rezeki selalu! 


Rumah kedua pulak Mas beraya ke rumah geng membawang, hehehee ni geng PA kat BSM lah. Tapi dia dah bertukar ke Jabatan lain jadi jaranglah dapat jumpa, bila ada masa raya ni Mas ziarahlah dia. Pastu ada jugak geng PA lagi sorang, haaa menjadi sangatlah membawangnya. Hahahaa 3 jam tau berborak, kalau husband Mas tak sibuk nak kerja malam tu memang lagi lama kot kami berborak. Maklumlah dah jarang jumpa, bila dah jumpa tak ingat ke masa lah! 

Terima kasih Bibi sudi terima ziarah raya kami, sedap mee goreng kau masak! Ada masa kita gather² lagi sebab anak² pun seronok dapat main sama², sampai habis bersepah rumah kau. Hehehee jangan serik tau jemput kami! 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com