terkini dan sensasi

Isnin, 21 Oktober 2019

Gegar Vaganza 6 : Minggu Kedua

Assalamualaikum...(^ ^)

Ya dah masuk konsert kedua, jadi mestilah kena ada penyingkiran. Tak akanlah minggu kedua nak bagi dok selesa lagi kan? Jadi Mazleela adalah peserta pertama yang disingkirkan, bagi Mas persembahan dia agak biasa je dan kurang menyerlah sebab itulah mungkin juri berikan markah rendah. Cuma apa pun tahniah jugak pada dia sebab masih mampu menyumbangkan vokal yang bagus walaupun dah lama tak menyanyi. 


Peserta terbaik pulak dengan vokal yang mantap bagi Mas pergi pada Naqiu Boboy. Ya memang tak sangka vokal dia sebaik tu, pastu nyanyian dia jugak penuh jiwa. Dia beri penghayatan 100% pada lagu Meraung tu, memang feel habis bila dengar. Dahlah lagu tu Mas suka! 

Lagi satu Mas suka vokal Wann, memang tak berubah langsung suara dia. Bak kata Tok Ram suara telan kaset, haaa betul sama macam dalam kaset dan tetap mantap. Mas memang dari dulu suka suara dia yang serak² basah ala² seksi tu. Pastu persembahan yang menghiburkan pulak milik One Nation Emcess, best! 

Jadi untuk konsert ketiga minggu hadapan barulah peserta akan hadapi ujian sebenar dari segi vokal dan persembahan mereka, sebab dah takde dah kena nyanyi lagu sendiri. Peserta akan menyanyikan lagu² yang tak pernah langsung mereka nyanyikan, dengan tema Yang Aneh-Aneh. Haaa nak tau apa aneh, inilah lagu yang bakal mereka nyanyikan:


Jatt | Awallah Dondang (Noraniza Idris)
Wann | Asmaradana (Tiara Jacquelina)
Sham | Sayang Sayang (Aliff Aziz)
One Nation Emcees | Gelora (Pn Sri Saloma & Tan Sri P Ramlee)
Naqiu | #123 (Khai Bahar)
Kool | Lagu Zaman (Datuk Ramli Sarip & Tan Sri SM Salim)
Nurfatima | Hati Kama (Dato' Sri Siti Nurhaliza & Noraniza Idris)
Norshila Amin | Pelesit Kota (Search)
Ameer Sofaz | Samrah Mentari (Dato' Jamal Abdillah)
Hady Mirza | Ibu Kota Cinta (Def Gab C)
Roy | Gila Judi (Dato' M Daud Kilau)
Feeza | Temberang (Ayda Jebat)

Fuhhh memang menguji vokal dan kekuatan peserta kan, dah lah bukan genre mereka pastu ada penyanyi lelaki dapat lagu wanita dan sebaliknya. Tak sabar nak tunggu konsert ketiga GV6!

2 ulasan:

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com