terkini dan sensasi

Selasa, 19 November 2019

Gegar Vaganza 6 : Minggu Suku Akhir

Assalamualaikum...(^ ^)

Wahhh tak sangka GV6 dah masuk minggu suku akhir, maknanya lagi 2 minggu je untuk para peserta ke pentas final. Haihhh siapalah juara GV kali ni, korang dah ada ke calon²nya? Macam Mas nampak 2 peserta iaitu Naqiu dan Jatt berpotensi untuk jadi juara, adakah tepat ramalan ni nanti kita saksikan!


Jadi minggu suku akhir ni ada 1 penyingkiran setelah minggu lepas tiada, Feeza telah disingkirkan kerana kurang impak persembahannya, Mas yang tengok pun dah agak dia bakal tersingkir. Kurang sedaplah dia nyanyi malam tu, takde feel langsung bak kata juri. Pastu dengan lupa liriknya, dah tentulah markah rendah kan?

Persembahan terbaik menjadi milik Hardy Mirza, dia mendapat markah tertinggi dari juri. Walaupun Mas tengok persembahan dan vokal dia biasa je tapi mungkin penjiwaan terhadap lagu tu membolehkan dia dapat markah lebih. Kalau ikutkan vokal Naqiu dan Jatt lagi power, meletop habis lagu yang mereka nyanyikan. Paling Mas suka Naqiu nyanyikan lagu Juwita, fuhhh cukup rasa!


Untuk konsert separuh akhir nanti lagi 9 peserta bakal berentap untuk rebut tiket ke final. Dengan tema Caras, mereka bakal nyanyikan lagu terkini yang popular dan menjadi siulan serta sering dimainkan di corong² radio. Inilah pilihan lagu yang diberikan kepada mereka, semua lagu² fresh gitu! 


Jatt | Sumpah (Naim Daniel)
Wann | Terlalu Memuja (Wany Hasrita)
Sham | Pergi (Aizat Hamdan)
One Nation Emcees | Bila Rindu (Ruffedge)
Naqiu | Rampas (Akim & The Majistret)
Roy | Hajat (Hael Husaini)
Nurfatima | Patah Seribu (Shila Amzah)
Norshila Amin | Vroom Vroom (Nabila Razali)
Hady Mirza | Jatuh Bangun (Haqiem Rusli)


2 ulasan:

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com