terkini dan sensasi

Sabtu, 28 Disember 2019

Cuti² Langkawi 2019: Rumah Api Harbour Park

Assalamualaikum...(^ ^)

Sebenarnya setiap kali pergi Langkawi memang Mas teringin sangat ke rumah api ni, cuma tak pernah kesampaian niat tu. Tapi datang kali ni memang Mas peruntukan masa untuk singgah sekejap kat situ untuk rakamkan gambar kenangan, akhirnya sampai jugak niat tu. 


Rumah Api ni terletak berhampiran dengan Harbour Park, tempat kapal² mewah berlabuh tu. Kalau nak pergi kena google maps lokasi Rumah Api Harbour Park, pasti akan sampai. Waktu yang sesuai nak singgah kat sini pada waktu petang sebab boleh tengok matahari terbenam, cantik tau. Kami pergi dalam pukul 5 petang dan lepak sampai pukul 6.30 petang, nak lepak lama² agak menyeramkan jugaklah. Hahahaa saja kan?



Rumah Api ni dah lama ditutup untuk pengunjung, kalau tak sebelum ni boleh je masuk dan naik sampai ke atas. Mengikut penduduk kat situ macam² perkara yang tak diingini berlaku, jadi sebab itulah ia ditutup. Mas tak tanyalah perkara apa, malas sangat nak ambik tahu cuma dengar je dia cerita. 

Tapi memang cantik kalau nak bergambar kat kawasan ni cuma rumah api tu kala tengok lama² agak scary jugaklah. Sebab itu kami tak lepak sampai lewat petang sangat, ambik gambar dan tengok sunset je!





Kalau korang nak singgah boleh je cuma janganlah buat perkara bukan², nak memancing pun boleh kat situ.  Sunset kat situ memang cantik, rugi kalau tak rakamkan gambar. Permandangan pun sangat cantik dengan kapal² mewah berlabuh kat situ. Jadi datang Langkawi jangan lupa singgah kat Rumah Api Harbour Park ni!





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com