terkini dan sensasi

Isnin, 10 Februari 2020

Pentas AJL34

Assalamualaikum...(^ ^)

Tahniah lagu Sumpah, Naim Daniel!


Ikutkan Mas tak target pun dia menang, Mas cuma teka dia menang persembahan terbaik sebab nampak kelainan dan menarik. Tapi lirik lagunya yang kuat dan mendalam maksudnya membuatkan lagu Sumpah layak menang, lagi pun ramai yang suka lagu ni. Mas takdelah minat sangat tapi suka liriknya. Rezeki dia lah selepas lagu ni banyak kontroversi!

Tahniah jugak buat lagu Bangun dan Anta Permana, menang tempat kedua dan ketiga. Lagu Bangun ni bila dengar betul² memang liriknya menarik jugak, ada maksud tersirat. Melodi dan rentak lagunya pun best, sebab layak jugak menang. Lagu Anta Permana sememangnya Mas target jadi Juara Lagu, suka sangat dengan liriknya yang penuh puitis. Agaknya kalau Tok Ti yang nyanyi mesti dia bolot vokal terbaik dan Juara Lagu kot, hehehee!


Persembahan terbaik pulak milik Hafiz, haihhh memang tak jangka sangat. Tapi suka tengok persembahan dia, sweet dan simple je. Rezeki isteri dan anak dia! Vokal pulak Mas memang target dia menang, tak dinafikan vokal dia sangat power. Sedap seperti dulu! 


Peserta lain tak kurang hebatnya, semua berikan saingan. Tapi Mas cuba tak berkenan dengan persembahan dari Aina Abdul dan Drama Band tu, kurang menyenangkan sikit. Macam Aina tu vokal dah bagus dan lagu pun menarik jugak, tapi tetiba buat persembahan tikam² sampai berdarah pulak. Terus mencacatkan semua! 

Macam kumpulan Drama Band, lagu dah best dan persembahan pun menarik pasal isu panas semasa. Cuma makeup mereka tu agak keterlaluan sangat, terkejut beruk bila tengok muka penyanyinya. Kalau ada sakit jantung dah lama gol, yelah tetiba pusing muka buruk ya ampun. Harap lepas ni takdelah para peserta buat persembahan pelik² camni, buat yang simple tapi menarik pun boleh menang!


Itu sajalah sedikit coretan pasal AJL34, walaupun tak ingat pun malam semalam final. Tapi nasib anak Mas ingatkan, dan Mas pun nak tengok persembahan lagu Anta Permana je. Sekali bila Tok Ti muncul memang terus jeritlah, tak sangka dia buat kejutan. Cuma agak spoil bila mikrofon dia tak berbunyi, kecewa jugaklah. Tapi puashati dapat dengar dia nyanyi walaupun sekejap, rindu dengan zaman dia bertanding AJL dedulu.

Keputusan penuh AJL34.
Juara Lagu: Naim Daniel | Sumpah
Naib Juara: Aman Ra | Bangun
Tempat Ke-3: Siti Nurhaliza | Anta Permana

Persembahan Terbaik: Hafiz Suip | Kisah Cinta Kita
Vokal Terbaik: Hafiz Suip | Kisah Cinta Kita

1 ulasan:

  1. suka lagu sumpah by Naim Daniel tu, tapi bak yang buat olahan,Anugerah juara lagu ni pertandingan vokal dan persembahan terbaik jer. yang lain dia akn kira mengikut penulis lirik dan komposer.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com