terkini dan sensasi

Jumaat, 17 Julai 2020

Jom shopping online di PG Mall

Assalamualaikum...(^ ^)

Kat sini siapa suka shopping, angkat tangan cepat! Haaa mestilah semua suka shopping kan, nak pulak kalau ada sales lagilah rancak kita membeli belah. Pastu bila nak shopping tu mesti kita akan pilih tempat shopping yang tawarkan harga diskaun, dan berbaloi untuk kita belanjakan wang. 


Lagi satu nak membeli belah ni kadang kita suka beli dekat pasaraya, kadang tu suka beli online je. Macam Mas ada certain barang Mas suka beli kat kedai sebab boleh tengok dan belek sampai puashati, tapi ada jugak barang Mas suka beli online je.  Cuma bila musim Covid ni Mas lebih prefer shopping online sebab tak perlulah nak bersesak² ke pasaraya, kan kita kena jaga jarak sosial. Lebih mudah pun ye, klik² dan pilih² pastu esok lusa barang dah sampai kat muka pintu.

Pastu kelebihan membeli atas talian ni Mas boleh buat perbandingan harga, boleh pilih seller mana yang jual dengan harga lebih murah. Boleh jugak baca review dari pelanggan lain yang pernah beli, jadi bolehlah Mas tahu barang tu berbaloi atau tidak untuk dibeli. 


Haaa dah panjang mukadimahnya, ni Mas nak cerita pasal satu web shopping online yang menarik. Pernah dengar nama PG Mall tak, Mas pertama kali tahu pasal web ni jadi mari Mas ceritakan dengan lebih jelas. Nampak menarik tau PG Mall ni untuk dijadikan platform shopping online korang!

Apa itu PG Mall?
PG Mall merupakan platform e-commerce No. 1 di Malaysia yang ditubuhkan sejak tahun 2017. Sekarang PG Mall dah berada di tangga top 3 dalam e-commerce site di Iprice Insight Report, dan merupakan pesaing hebat di antara e-commerce site dari luar negara. Satu lagi walaupun PG Mall sama seperti platform shopping online yang lain, tapi ia mengalakkan pembeli untuk menjadi usahawan bagi membantu pembukaan perniagaan di dalam PG Mall.


Konsep Consumerchant
Apa yang menariknya, PG Mall adalah satu-satunya platform e-commerce tempatan di Malaysia yang berkonsep Consumerchant. Ia merupakan konsep bisnes yang diamalkan oleh PG Mall bagi memberi galakkan kepada pembeli untuk menjadi usahawan. Apabila membeli belah di PG Mall pembeli akan mendapat ganjaran cashback secara berterusan iaitu Forever Cash Back sehingga 35%. Ia diperolehi apabila pembeli membuat referral PG Mall lengkap dengan pembelian di mana² media sosial atau platform media lain. 

Makin banyak referral dibuat maka lebih banyak cashback akan dinikmati oleh pembeli. Kempen Shop-Share-Earn ni akan menggalakkan para pembeli untuk berlumba² kumpul cashback! Banyak kumpul banyak untung akan diperolehi, huishhh serius menarik ni!


Super Shocking Sale bermula dari RM1
PG Mall Super Shocking Sale memberikan pelbagai tawaran menarik setiap hari bermula dari RM1. Haaaaa apa, RM1 je? Tak akan korang tak tertarik, setiap hari ada sahaja tawaran menarik dengan diskaun yang kaw² giler dan harga yang sangat berbaloi. Jangan terkejut kalau ada barangan boleh dapat diskaun sehingga 70%, sebab itulah namanya Super Shocking Sale kan?

Pelbagai barangan dijual dengan diskaun hebat, bermula dari fesyen, barangan rumah, barangan dapur, barangan kanak² sehinggalah kepada kecantikan. Semua tawaran ni terhad tau, jadi kena cepat² shopping di PG Mall! 


Hot Deal Sales dengan Harga Hebat
Haishh baru pertama kali masuk web PG Mall ni Mas dah tertarik, macam² nak beli. Haaa jangan tak tahu korang, kat PG Mall ni setiap hari ada sales tau diulangi setiap hari! Jadi bolehlah setiap hari korang shopping, dan jangan risau makin banyak shopping makin banyak cashback yang ditawarkan. Jadi memang sangat berbaloi!

Setiap hari jam 10 pagi, 4 petang dan 9 malam  korang kena masuk website PG Mall ni sebab masa tu harga yang ditawarkan sangat² rendah bermula dari 99 sen. Fuhhh lap peluh, giler murah harga tu. Apa lagi set dekat alarm 3 waktu ni, bunyi je alarm terus capai handphone dan buka PG Mall. Shopping time sepuas hati!!

Kempen Love You 3000
Ehhh dah macam anak Ironman cakap kat dia je, Love You 3000! Haaa menarik kempen ni tau, dengan setiap pembelian minimum RM30 dan ke atas korang berpeluang memenangi hadiah C-Wallet berjumlah RM3000. Wooww sangat² lumayan ni, Mas nak shopping sekarang jugak!


Setiap 2 minggu sekali nama para pemenang akan diumumkan pada 15hb dan 30hb setiap bulan, ia mengambilkira jumlah pembelian sepanjang 2 minggu tersebut. Setiap pemenang dipilih melalui cabutan bertuah! Jadi mulai sekarang korang kena kerap shopping di PG Mall, mana tahu korang bertuah. Lagipun berbaloi shopping setiap hari sebab ada sahaja diskaun hebat diberikan setiap hari, tak nak ke RM3000!

Jom shopping di PG Mall!
Fuhhh seriuslah Mas tertarik dah dengan web PG Mall ni, dah usha barang² apa yang menarik. Dah simpan dalam troli dulu, nanti baru checkout

Korang tu apa tunggu lagi, cepat² muat turun aplikasi PG Mall dekat Apps Store atau Play Store. Untuk daftar pertama kali pastikan korang dapat kod referral, dah dapat nanti bolehlah beri pada kawan² atau ahli keluarga untuk dapatkan cashback. Pastu pastikan mereka klik link referral korang untuk mula membeli belah di PG Mall.


Jangan risau web PG Mall selamat untuk korang membeli belah, banyak tawaran diskaun hebat setiap hari dan janjikan lebih banyak cashback jika korang shopping setiap hari. Sangat² berbaloi kan? Klik terus link ini https://pgmall.my/home dan selamat membeli belah dengan gembiranya!

Untuk maklumat lebih lanjut boleh lawati:

Website: www.pgmall.my

8 ulasan:

  1. Macam best je PG Mall ni. Banyak betul offer dia ek

    BalasPadam
  2. Wah sale lagi.. Banyak sangat pg mall buat sale.. Suka2

    BalasPadam
  3. Suka PGMall sebab ada cash back! ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰

    BalasPadam
  4. Best shopping kat PG Mall ni..macam-macam manfaat dapat ๐Ÿ˜

    BalasPadam
  5. Tak pernah lagi shopping kat PG Mall.. Since ada sales, boleh lah nak cuba try

    BalasPadam
  6. Sales lagi kat pgmall.. mmg suka shopping on9 sini..

    BalasPadam
  7. Yanie suka gak cuci mata kat PGmall..

    BalasPadam
  8. Kat sini barang pon murah jer Mas. Best jugak shopping kat PGMALL ni .. Antara platform shopping online yang disukai ramai kaki shopping.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com