terkini dan sensasi

Isnin, 7 September 2020

Malang tak berbau!

Assalamualaikum...(^ ^)

Alhamdulillah kaki dah semakin pulih, dah boleh jalan walaupun masih ada rasa sakit sikit². Tapi hari ni pun Mas tak mula masuk kerja lagi, kena jaga Aiyra demam pulak.

Kalau yang tengok post Mas kat Facebook pasti tahu apa jadi dengan kaki Mas. Malang tak berbau kan, benda dah nak jadi. 


Petang Khamis tu memang hujan agak lebat, Mas pun memang jalan berhati² sebab jalan licin. Selepas dah selesai urusan bayar yuran taska Aiyra dah ambik dia Mas pun terus keluar. Masa melangkah keluar dari pintu taska tu entah camne kaki terpelecok, masa nak terjatuh tu Mas cuba tahan. Tapi kaki terus terlipat dan Mas jatuh tersembam, nasib muka tak tersembam ke lantai sebab Mas sempat tahan dengan tangan. 

Mula jatuh tu memang tak boleh bangun, sakit teramat sangat kaki Mas. Kaki tak boleh gerak langsung, masa tu dah fikir patah ke kaki aku? Tapi ada sorang ibu ni dia tolong, dia suruh Mas tanggalkan sandal dan gerakkan kaki perlahan². Alhamdulillah kaki boleh gerak dan Mas boleh bangun, tapi masa jalan sampai ke kereta sakit dia hanya Allah yang tahu!

Masa memandu balik ke rumah tu Mas tahan je rasa sakit, nak menangis pun ada. Nak berhenti tepi jalan jerit Ya Allah sakitnya pun ada, tapi tetap teruskan memandu. Sampai rumah husband sapukan minyak urut, pastu gigih lagi pergi ke Giant cari stok sayur. Balik dari Giant kaki makin rasa berdenyut², langsung tak boleh nak pijak, sakit teramat sangat!


Teruslah husband bawak ke emergency Hospital Putrajaya, sampai hospital memang tak boleh jalan dan kena duduk atas wheelchair. Masa doktor periksa dia sentuh dan tekan rasa sakit sangat, terus doktor suruh pergi x-ray. Masa x-ray pun sakitnya, sebab juru x-ray tu dok pusingkan kaki ke kiri kanan. Mengalir airmata Mas tahan sakit. 

Selesai x-ray, alhamdulillah takde kecederaan serius. Takde tulang patah, takde retak dan takde tisu koyak, hanya terseliuh dan bengkak. Doktor bagi jugak suntikan ubat tahan sakit, katanya kalau tak bagi malam nanti mesti tak boleh tidur. Haaa memang pun, sakit berdenyut² tetap terasa walau dah inject satu dos. 3 hari doktor bagi MC, Jumaat sampai Ahad. Haaa walau Sabtu Ahad tak kerja tapi MC kan kena bersambung. 

Lega tau bila takde kecederaan serius, sebab Mas memang takut kalau terjatuh camtu. Risau wooo takut patah ke, yelah bab jatuh ni bukan boleh main²! 

2 ulasan:

  1. betullah malang memang tak berbau sebab kalau berbau mesti kita tak gi kat tempat tu kan..
    semoga lebih berhati2 lepas ni..bukan utk mas je tp utk ammi juga

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com