terkini dan sensasi

Isnin, 26 Oktober 2020

Gegar Vaganza 7: Minggu Ketiga

Assalamualaikum...(^ ^)

Haaa tiada penyingkiran di konsert ketiga!

Adil lah bagi Mas sebab Yantzen tak dapat buat persembahan disebabkan faktor kesihatan, bukan dia saja²! Nak pulak musim Covid19 ni kan, tak boleh sesuka hati nak datang ke event camtu kalau tak sihat.

Jadi boleh tarik nafas legalah semua peserta, ada peluang lagi untuk mereka perbaiki mutu persembahan di konsert keempat nanti. Yelah lagu di konsert ketiga ni memang agak mencabar, Mas tengok kebanyakan peserta kurang mantap dari segi vokal dan persembahan. 

Yang Mas nampak menyerlah Ayu Damit dan Noraniza Idris, jadi memang patutlah mereka duduki tangga 2 terbaik. Ayu Damit nampak santai dan menarik persembahan dia, vokal dia pun best. Noraniza Idris pulak mampu buktikan dia boleh nyanyi lagu yang bergenre lain, berjayalah dia sampaikan lagu Akan Ku Tunggu dengan baik. 

Linda Nanuwil pulak Mas kurang setuju dia dapat tempat ketiga terbaik, bagi Mas kurang best dia nyanyikan lagu Akar dan Bumi tu. Terlampau over sangat suara high note tu, patutnya dia nyanyi ikut gaya dia tersendiri. Kalau tak tarik lebih sangat pun lagi best, sebab vokal dia dah sedap!

Dah masuk minggu ketiga ni Mas belum nampak sangat lagi calon juaranya sebab masing² tak konsisten berikan persembahan terbaik. Dari segi vokal memang boleh nampak 2-3 peserta yang vokalnya mantap. Jadi Mas nak tunggu konsert keempat nanti, mungkin akan lebih menyerlah. Tapi sekarang Mas macam dah tertarik dengan Ayu Damit

Konsert keempat nanti para peserta bakal nyanyikan lagu bertemakan Lagu² Berhantu, iaitu lagu yang hit. Inilah senarai lagu²nya:

Ayu Damit | Jahat (Stacy)
Noraniza Idris | Saat Ku Idamkan (Amy Search)
Linda Nanuwil | Kemarin (Seventeen) 
Mus | Dan Sebenarnya (Yuna) 
Aju Success | Pusara Di Lebuhraya (Ekamatra) 
Nomad | Rahasia Perempuan (Ari Lasso) 
Oja | Kebahagiaan Dalam Perpisahan (Shahir)
Rozita Izlyn | Ku Seru (Misha Omar) 
Eva | Kini (Feminin)
Ashira | Cinta Beralih Arah (Aishah)
Cliff Umar | Dialah Dihati (Siti Nurhaliza)
Indigo | Hidup Dalam Mati (Syamel) 
Yantzen | Akan diketahui semasa konsert
 
Haaa mencabar jugak lagu yang Ayu Damit, Noraniza Idris dan Mus dapat, moga mereka dapat berikan yang terbaik serta memukau juri dan penonton!

1 ulasan:

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com