terkini dan sensasi

Jumaat, 2 Oktober 2020

Selamat Hari Lahir Nur Aiyra Annasya

Assalamualaikum...(^ ^)

Permulaan Oktober diraikan dengan sambutan hari lahir baby Mas ni, Nur Aiyra Annasya. 3 tahun dah umur dia, besar dah dan pandai mintak adik tau. Hahahaa maaf mama tak layan, mama dah pencen beranak kecik ni. Jadi Aiyra jadilah baby mama selamanya!

Lahir dengan berat 4.2 tau, haaa memang semangat dia. Alhamdulillah dia membesar dengan sihat walaupun masa baby banyak jugak masalah kesihatan, sampai umur 2 tahun ulang alik temujanji kat hospital. Tapi sekarang dia sihat walafiat dan membesar seperti kanak² lain.


Takde buat sambutan parti besar-besaran pun, dah biasa ala kadar camni sejak dari kakak Atikah lagi. Cukuplah sambutan simple je, janji anak² gembira dapat makan kek. Hiasan tu Mas beli kat kedai di Nilai 3 je, boleh pakai turun temurun tu sampai anak² besar. Pastu belilah belon bagi Aiyra gembira dan seronok! 


Kek ni Mas beli kat Baker's Cottage, Chocolate Ripple Ice Cream Cake. Haaa kali ni saja cuba kek aiskrim, sedap jugaklah. Walaupun kecewa dengan tulisan yang agak buruk tu dan nama Aiyra pun salah eja, tapi dark chocolate dia sedap gilersss! Rasa geram jugak dengan pekerja kedai kek tu sebab tulis ala kadar, tapi malaslah nak panjangkan cerita. Ai kan tak suka besarkan benda remeh camni!


Hadiah birthday pulak Mas tak beli pun, babah dia je yang belikan. Hadiah lain kawan² pejabat yang bagi! Seronoklah dia dapat mainan doktor tu, memang dari awal dah mintak. Jadi babah dia belikan jugak, teruja lain macamlah dia. Beg, buku cerita dan puzzle tu kawan² hadiahkan.

Happy 3rd Birthday Aiyra comel, kami semua sayang Aiyra sangat². Aiyra sentiasa baby buat mama, babah, kakak Atikah, abang Arfan dan kakak Airis!


Tiada ulasan:

Catat Komen

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com