terkini dan sensasi

Khamis, 31 Disember 2020

Jemapoh Pizza Kayu Api

Assalamualaikum...(^ ^)

Lama dah sebenarnya teringin nak makan Jemapoh Pizza Kayu Api ni setelah lihat ianya viral di Facebook. Tapi dek kerana kekangan PKP masa tu, maka simpan jelah dulu hasrat tu. Pernah jugak sekali masa tu husband ada hantar barang ke Kuala Pilah, jadi suruh jugaklah dia singgah tapi takde rezeki sebab kedai tutup.

Jadi semalam husband beritahu dia ada hantar barang ke Kuala Pilah, haaa apa lagi pucuk dicita ulam mendatanglah. Terus Mas ikut dia, tak sabar rasanya nak ke Jemapoh Pizza Kayu Api tu. Mas sempatlah telefon pemilik kedai tu tanyakan sama ada kedai bukak atau tak, alhamdulillah rezeki Mas kedai dia bukak macam biasa. 

Jemapoh Pizza Kayu Api ni terletak di Kampung Jemapoh Kuala Pilah, nak cari kedai dia korang waze je Jemapoh Pizza Kayu Api. Pasti akan jumpa kedainya! Kedai dibuka pada setiap hari Rabu hingga Ahad sahaja, hari Isnin dan Selasa kedai tutup. 

Kalau datang hari biasa memang tak ramai sangat orang tapi kalau weekend katanya tak menang tangan, kadang tu kena ambik masa yang lama sikit untuk dapat pizza. Jadi sebelum datang kalau hari minggu digalakkan buat tempahan online dulu, nanti bila dah sampai order dah siap. Kalau walk in memang kena tunggu lama sikit, tapi macam Mas pergi semalam tak lama tunggu sebab hari bekerja kan? 

Pilihan pizza pulak ada 5 jenis:

1. Jemapoh Signature: RM18
2. Jemapoh Signature Extra Cheese: RM20
3. Jemapoh Signature Extra Everything: RM21
4. Pilah Tuna: RM20
5. Peperoni Daging: RM21



Mas beli 2 pizza Jemapoh Signature dan 1 pizza Pilah Tuna, ternyata memang sedap. Makan pulak panas², memang tak sedar habis 3-4 keping. Toping atas pizza pun banyak, kulit pizza pun lembut dan ranggup. Walaupun makan dah sejuk tetap rasa sedap dan pizzanya tak keras. Patutlah ramai orang datang beli sampai berkotak²!

Tempat makan dia pun selesa dan cantik, haaa suasana kampung kan. Rasa nyaman je lepak² makan sambil menikmati pizza panas². Jadi bagi Mas berbaloi lah datang jauh sikit, tapi dapat makan pizza yang sedap. Puashati sangat!


1 ulasan:

  1. Waahhh! menyesai buka blog hgpa time ni! lapaq wei haha

    P/S: Im back :)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com