terkini dan sensasi

Jumaat, 8 April 2011

31 Ciri-Ciri Suami Idaman

Assalamualaikum...

amboi2... senyum simpul semuanya bila baca tajuk entri ni ye!
sebenarnya ini adalah tajuk sebuah buku yang Mas beli... so Mas nak kongsilah dengan kawan2 kelebihan buku ini agar boleh dijadikan panduan dan pedoman! buku 31 Ciri-Ciri Suami Idaman ini amat sesuai dijadikan panduan oleh jejaka yang ingin menjadi suami idaman, gadis yang ingin mencari suami idaman, suami yang ingin meningkatkan kualiti diri dan isteri yang ingin memberi peringatan kepada suami tercinta! wah... menarik kan? semua golongan boleh memilikinya!


kepada kawan2 yang berminat nak beli inilah bukunya, murah je hanya RM19.90! boleh didapati dimana2 kedai buku berhampiran anda... bagi kawan2 yang malas nak pergi beli Mas senaraikan kat sini ciri2 tersebut! so check it out, ada yang mengena tak?

-bertakwa     -berilmu     -bijaksana     -bersifat penyayang     -memahami sikap pasangan
-romantik     -memanggil panggilan manja     -suka memberi hadiah     -melakukan aktiviti bersama     
-ringan tulang     -pandai menghibur     -suka bergurau senda     -suka melakukan sentuhan     
-bersedia mendengar dan berbincang     -suka berdamping     -pandai memberi pujian
-pandai memujuk     -pandai melayan     -kreatif menjalin komunikasi     -penyabar     
-mampu menahan marah     -sentiasa optimis     -jujur     -suka memberi dan meminta maaf    
-menjaga personaliti     -tidak cemburu buta     -menepati janji     -tidak cerewet     
-jiwa yang pemurah     -memuliakan keluarga isteri     -memenuhi nafkah zahir dan batin

ok dah baca ke? bagi yang belum berpunya tu bolehlah cari lelaki yang punya ciri2 berikut tapi bagi yang dah berpunya atau dah bersuami tu jangan ngada2 nak cari lain pulak kalau pasangan sendiri tak punyai ciri2 ini... suruh je dia baca entri Mas ni agar dia boleh perbaiki kelemahan tersebut dan menjadi suami idaman anda! 

7 ulasan:

  1. berapa kerat jek lar ada laki mcm tuh kat dunia kak ek..huhuhu

    Terjah jom!: Cik Bambam punya stori
    Terjah jom!: Belog giler GA & Contest

    BalasPadam
  2. saya dah penah bace buku nye kak..memang best!.. ;)

    BalasPadam
  3. bambam;
    kalau nak cari yg ada semua ciri2 tu mmg takde tapi at least ada separuh pun takpe...yg takde boleh diperbaiki bagi ada! hehehehehe

    BalasPadam
  4. qucachahir;
    best kan? akak pun suka!
    selalu baca kat dpn husband biar dia faham sikit...hehehehe

    BalasPadam
  5. harap2 dah ada sume tu.. hihihi

    BalasPadam
  6. edie;
    insyallah! cuba perbaiki kelemahan diri je...

    BalasPadam
  7. alhamdulillah pada 4.2.2012 di sinilah syarikat ke 3 saya bekerja.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com