terkini dan sensasi

Sabtu, 30 Julai 2011

Menu ala kampung, terangkat!

Assalamualaikum...(^ ^)

Sedang bercuti di kampung, jadi entri pun tentang kampung jelah.

Bila dah berehat di kampung ni tekak pun rasa nak makan sayur dan lauk kampung, dah lama tak rasa sayur kampung ni. Kalau di bandar asyik makan sayur kangkung dan sawi je, lauk pulak asyik ayam dan ikan kembong. Naik boring dah rasanya! 

Jadi ada peluang cuti kat kampung ni terus masak menu ala kampung, memang terangkatlah! Makin berseleralah husband makan, jom tengok menunya.

Pucuk Asin² Masak Lemak

Ikan Patin Kukus Stim

Sambal Tempoyak dan Ulam Petai


19 ulasan:

  1. masakan kampung mmg best la kak!
    terbaek..

    BalasPadam
  2. Sedapnya Mas..ikan patin Temerloh tak boleh lawan kelazatan dia..hehe..

    BalasPadam
  3. dalam banyak2 saya lebih suka telor dadar

    BalasPadam
  4. wwaaah.... sedapnya nampak... mesti berkali-kali tambah nasi ni...

    BalasPadam
  5. kecurrrrrraa air liur ku kak mas :)
    sedapppp mabeles menu ni!

    ni memang leh tambah byk kali ni huhu..
    melelehhhh~

    BalasPadam
  6. Berape ari jek lagi nak Puase..Ramai Giler Post pasal makan waaaaa..Pic kat atas tu sedap la kakak..Jap nak g makan jap

    BalasPadam
  7. sedap sampai menjilat kaki...

    BalasPadam
  8. @Cik Ezy
    memang sedap...
    sbb tu akak kalau balik kg mesti malas je nak balik putrajaya semula!

    BalasPadam
  9. @ariana's
    betul kak... saya dah lama tak makan, rasa tak cukup sekor!

    BalasPadam
  10. @Freaky
    freaky ni memang tekak orang bandar...

    telur dadar tu menu wajib husband akak!

    BalasPadam
  11. @Pn. Sheila
    husband memang bertambah... Mas tak tambah pun!

    BalasPadam
  12. @PinKy MoMMa
    hahahaha...husband memang makan bertambah!

    BalasPadam
  13. @ZIPPO MILLER
    ni menu2 last sebelum puasa ni...nanti dah puasa tak sanggup nak pose gambar makan2 ni, pasti terliur!

    BalasPadam
  14. dugaan .... entri Kak Mas banyak makanan ! =..='

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com