terkini dan sensasi

Rabu, 28 September 2011

balas kunjungan

Assalamualaikum...(^ ^)

sudah jadi kebiasaan Mas akan cuba balas kunjungan kawan2 ke blog Mas dan komen... cuma jika tidak berkesempatan atau takde masa, Mas memang tak dapat nak balas! 

perlu ke balas kunjungan ni?

bagi Mas sangat perlu... dari situlah cara kita menghargai pengunjung setia ke blog kita! dan ianya juga sebagai salah satu cara kita blogwalking... 

tapi janganlah pula kita terus boikot blog tersebut kalau tuan punya blog tak sempat balas kunjungan kita... itu namanya tak ikhlas kan? datang berkunjung tapi harapkan balasan... manalah tau tuan punya blog tu sibuk ke, sakit ke atau ada hal ke? 

berblog ni bagi Mas biarlah kita enjoy... janganlah terlalu stress bila takde orang balas kunjungan kita walaupun dah berpuluh2 blog kita terjah dan komen! kalau kita enjoy kita akan dapat satu kepuasan dalam berblog...

terima kasih pada yang setia berkunjung ke massaari [dot] com

13 ulasan:

  1. em... btl tu masa membataskan segalanya dan sy pun rasa perlu klu ada terluang.... ;-)

    BalasPadam
  2. wan pun sama.
    kalau boleh.
    semua yang singgah and komen blog wan, wan akan komen balik..

    kalo tak sempat.maaf la kan.
    kdang kdang.wan ada baca entry.
    tak tahu nak komen ape.

    BalasPadam
  3. yg tak phm mereka akan phm bila sampai satu tahap nanti..=)

    BalasPadam
  4. tulah..terima kasih pasal mas sanggup datang ke blog kita tadi..:)

    BalasPadam
  5. heeee
    sesameeee kak masss!
    maceh sudi mai kerana lily tadiii
    heeeee

    BalasPadam
  6. Balas membalas kunjungan tu dah jadi macam satu cara untuk bertamah mesra dan sambil membaca mengisi ilmu yang mana boleh di muat kan lagi dalam otak senonet ni kankankan..

    Cuma kadang kadang kalau ada yang terlewat balas tu , kita ingat dia tak balas kunjungan,mana tahu..Dah masuk baca tapi tak tahu nak komen apa ker kankankan :)

    Terima kasih massaari [dot] jugak sebab selalu datang BeloG MTT ! :D

    BalasPadam
  7. ala..biasalah tu.dah sibuk.nama pun kunjungan..kunjungan tak semestinya berbalas.kan?

    BalasPadam
  8. salam mas...betul tu mas kalau rakan yg dah dtg berkunjung mestilah kita balas kunjungan merekakn...

    dr situlah terjalinnya ikatan yg baik n ikhlaskn...:)

    BalasPadam
  9. semuanya memerlukan kesefahaman..lebih elok berfikir yg positif dari negatif ;) takkan gara2 orang tidak membalas kunjungan kita, kita pula bakalan mengomel dengannya? semua perkara tidak boleh dipaksa, jika ya, itu tidak ikhlas namanya..hehe.
    selamat blogging sis..

    BalasPadam
  10. saya sangat sibuk sampai x on laptop untuk balas kunjungan. update pun hanya melalui fon je :(

    BalasPadam
  11. ibarat kita saling kunjung-mengunjung antara jiran tetangga.. ;)

    betul kata dak Ujang.. satu masa nanti mereka yang tak faham akan faham akhirnya..

    BalasPadam
  12. em balas comment tu taktau lah. tp kena saling kunjung mengunjung lah. :) ye tak ??

    BalasPadam
  13. tp sedey juga bila kita komen dkt 10 kali kt blog ternama tp sekali pun xde kunjung balas komen dr mereka....huhuuu sabar2..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com