terkini dan sensasi

Rabu, 16 November 2011

Makin cantik makin berubah

Assalamualaikum...(^ ^)

Semua wanita nak kelihatan cantik, terutamanya nak kuruskan badan dan dapat bentuk tubuh badan yang menarik persis model ternama.

Mas pun teringin nak camni, sebab tubuh badan Mas pun bukanlah cantik pun. Tapi bila fikirkan semula, Mas takut terpesong niatnya macam mereka ni. Yelah masa badan gemuk dan gempal pakai baju yang longgar² dan menutup aurat, segan dan malu nak tunjuk lemak sana sini.


Tapi bila badan dah kurus dan cantik, terus berubah! Pakai baju yang makin ketat, tudung di kepala dah makin singkat. Menampakkan susuk tubuh yang dah solid molid tu, jadi sebab tulah Mas batalkan niat itu. Bukannya nak kata Mas tak boleh fikir tapi kita kan manusia, mudah berubah dan terpengaruh.

Itulah manusia kan, makin cantik makin berubah! Lebih baik tak perlu kan, akhirnya kita terjurus ke arah yang memesongkan akidah kita.

23 ulasan:

  1. huehue... selalu tgk iklan2 kat tv pun same gak sis... hehe

    BalasPadam
  2. nadh pnh sbt sal ni jgk dlu kak. sedih kan kak kan? T.T

    BalasPadam
  3. tapi unlce suka jugak curi-curi tengok...

    haha!

    BalasPadam
  4. erm lau cntik dan sht xpe

    slalu cmtu
    membe pon
    mkin seksi sjk jd dealer herbalife

    BalasPadam
  5. nk buat camana...dh kena byr la tu..

    BalasPadam
  6. Tak pernah merasa pakai baju mcm tu.. Sekali boleh pasang tu memang excited semacam...

    BalasPadam
  7. so..kita (yg berbadan comel ni) harus sentiasa bersyukur....bila dh kurus dan cantik jd gitu..baik tk yah...

    janji kita sihat & bahgia

    BalasPadam
  8. kalau dpt seimbangkan dua2nya ok la..kurus dan berpakaian sopan..huhu

    BalasPadam
  9. haha..hr tu br buat entry psl ni.. gmbr ni gak la..
    malu tgk.. masa gemuk, pandai ttp aurat.. dh selim melim, duk tayang.. tapi kalau tak tayang, tak nampak la keberkesanannya..

    BalasPadam
  10. itulah dia manusia..nak lariskan produk haruslah ketat-ketat..kalau tak, taknampak kann

    BalasPadam
  11. huhu ada iklan tu, time badan besar bertudung, bila dah kurus hilang tudung, mcm2 lah

    BalasPadam
  12. Macam macam.. Kalau kekal kan pon elokk :')

    Naju lama dah longgar sangat kot kak Mas :P

    BalasPadam
  13. betoi tu cik secretary. selalu je saya dengan wife dok sembang-sembang bila iklan dalam paper atau televisyen, sebelum kurus pakai tudung, tutup punya la sempurna. Bila dah kurus melentik, yang tak patut tonjol ditonjolkan, yang longgar diketatkan, tak pernah pakai skirt pun dah berani pakai skirt. Sorry le direct je... bukan apa kadang-kadang tu kesal juga. bila dah cantik, lupa yang apa yang dituntut.

    BalasPadam
  14. huuuu
    selalu gak dgr ni kak mas
    huhuhuhu.. baiklah keadaan skrg dr terbuka sane sini kan kak..

    BalasPadam
  15. Suke tengok iklan...tapi fulus kne banyak, makan kene jaga jugak. Diet sendiri jugak..kalau dapat turun sekilo pun senyum sampai tinge :)

    BalasPadam
  16. kalau lah diorang tau apa itu erti kecantikan yg sebenaq.

    BalasPadam
  17. gmbr edit kot..
    bdn org laen..
    yela.. nk melariskn produk..
    haha

    BalasPadam
  18. huhu..tak tau la nak kata apa.... tp segan aih.. nk pakai cam tuh...

    BalasPadam
  19. betul tu..kadang2 ada sesetengah tu bila kurus..amboiii pakai baju makin ketat....

    BalasPadam
  20. jdik bersyukurlah org yg tak bape cantik..Allah dah tlg depa tutup aurat...yg cantik tuh plak,harap2 insap n tayang kat suami saja la..huuhu kesiann

    BalasPadam
  21. yang penting kita buat apa yg Allah suka :)
    hidup pun senang dan tenang

    BalasPadam
  22. aaa, yg sy pelik tu,,,ada yg time gemuk dia pakai tudung..pastu bila buat photoshoot bila dah kurus...dah tak pakai tudung n siap pakai skirt lg.

    BalasPadam
  23. kak mas setuju! kite baru fikir benda yang sama.
    Bila dapat anugerah kecantikan, kita lalai jaga aurat. Isk.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com