terkini dan sensasi

Isnin, 26 Disember 2011

Percutian di Janda Baik (part 2)

Assalamualaikum...(^ ^)

Aktiviti untuk hari kedua dan terakhir di Janda Baik.


Hari ini takde aktiviti menarik kami lakukan. Mula² cadang nak mandi sungai lagi, tapi memandangkan badan rasa nak demam jadi niat tu dibatalkan. Tak tahan nak redah air sungai yang sejuk, nampaknya tak kesampaian peluang nak main water tube. Takpelah, lain kali boleh datang lagi!



Jadi selepas sarapan Mas layankan anak² main basikal, satu jam jugak mereka pusing² dan ronda² keliling resort. Mas nak ikut tapi badan dah sakit² sebab kayuh basikal semalam, jadi jalan² keliling resort sambil nikmati permandangan yang indah dan hirup udara yang segar dan nyaman. 

Dah puas layan anak² ronda² naik basikal sampailah masa untuk mandi manda, tapi kat kolam renang je. Rasa jugaklah feel berendam tu walaupun bukan di sungai, cukup sejam berendam kami pun bersiap sedia untuk pulang.


Rasa seronok sangat dapat bercuti di sini walaupun tak banyak aktiviti yang kami lakukan. Sebenarnya memang banyak aktiviti menarik seperti jungle trekking, mendaki gunung Nuang dan mandi manda di air terjun Ulu Tampit. Tapi disebabkan kami bawa anak jadi tak sesuai sangatlah lakukan aktiviti tersebut. Mungkin lain kali kami datang lagi bila anak² dah besar sikit, baru boleh lakukan aktiviti tu.

12 ulasan:

  1. uncle cuti tahon ni.... lepak rumah je...

    takde bajet!

    BalasPadam
  2. kak mas untuk yang teruna boleh pergi janda baik tak? haha

    BalasPadam
  3. wah gunung nuang....best2, tapi dapat pacat x masa mendaki tu kak mas?

    BalasPadam
  4. bestnya bercuti.. lama x berbasikal. ntah2 dah keras kaki nk kayuh basikal

    BalasPadam
  5. nampak sgt menyeronokkan.. budak2 tu pasti sgt happy...

    BalasPadam
  6. sonoknya p bercuti...huhuh.lawa tempat dia mas?

    BalasPadam
  7. kalau anak dah besar sikit, takut ado yang adik eh lagi tuh...hihi

    BalasPadam
  8. tak pernah sampai lagik ke janda baik.lepas ni nk g lah.

    BalasPadam
  9. weee
    semuanye bess
    kire kuatlah kak mas ye, tahan badan kayuh2 nek basikal
    kalo mimi pon dah kioook lame dah kalo lelame berbasikal ni
    hehehehe

    BalasPadam
  10. @telor power
    akak tak pi mendaki pun! bawak anak2 kan, camne nak daki!

    BalasPadam
  11. Wahh bestnya Kak Mas,cuti tahun ni banyak yang MTT tak gi berjalan memana. :(

    BalasPadam
  12. seronoknya kak mas !! mahu juga !!!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com