terkini dan sensasi

Jumaat, 19 Disember 2014

Banjir di Pantai Timur

Assalamualaikum...(^ ^)

Makin buruk keadaan banjir di Pantai Timur. Air naik dengan mendadak sehingga jumlah mangsa yang terpaksa dipindahkan pun meningkat.





Bila banjir ni Mas mulalah rasa risau sebab rumah kat kampung pun berisiko untuk dilanda banjir. Nak pulak tengok gambar air sungai Pahang yang makin naik ni, lagilah bertambah risau!

Dahlah minggu depan Mas nak balik kampung sebab adik nak bertunang, kalau air naik mendadak dan banjir makin buruk mesti jalan nak balik ke Temerloh akan ditutup. Tak akan nak tangguh majlis yang dah lama dirancang. Tapi kalau terpaksa jugak, tak dapat nak buat apa. Harapan dan doa Mas moga banjir beransur pulih, amin!

Gambar banjir di Kelantan, Terengganu dan Kuantan, memang sangat teruk!






3 ulasan:

  1. tue la mak anum dah call bg tau air dah naik
    jeti dah tenggelam
    kampung anum betul2 seberang sungai

    BalasPadam
  2. assalamualaikum mas....semoga mangsa2 banjir akan lebih berhati2 ...:)

    BalasPadam
  3. takutnya......van kedai kite pun dah tenggelam akak...semoga urusan akak dipermudahkan yer

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com