terkini dan sensasi

Khamis, 30 April 2015

12 tahun berkhidmat

Assalamualaikum...(^ ^)

16 April 2003
Hari pertama Mas lapor diri di Ibu Pejabat Kementerian Kesihatan Malaysia, masa tu pejabatnya di Jalan Cenderasari KL. Rezeki mengandung anak sulung masa tu, di usia kandungan 7 bulan Mas diterima untuk berkhidmat dengan Kerajaan.


April tahun ini genap 12 tahun berkhidmat sebagai penjawat awam. Walaupun ada jugak tanggapan negatif masyarakat terhadap penjawat awam tapi Mas tetap bersyukur dengan jawatan ini. Biarlah orang nak kata apa, janji Mas jalankan tanggungjawab dan amanah ini dengan jujur dan ikhlas. Inilah rezeki Mas untuk bantu suami menyara keluarga dan anak². 

12 tahun di KKM Mas rasa sangat seronok, pelbagai kenangan pahit manis yang Mas dapat. Pengalaman bekerja dengan 5 orang bos cukup mencabar dan menjadikan Mas seorang setiausaha yang lebih berwibawa. Bukan senang kerja sebagai setiausaha ni walaupun orang nampak senang.

Doa Mas supaya terus sihat dan dapat berkhidmat sehingga pencen nanti.

8 ulasan:

  1. congrats kak..sy pulak baru berkhidmat selama 6 bulan di ukm..hihi

    BalasPadam
  2. wahh lama tu kak..alhamdulillah rezeki akak di situ kan

    BalasPadam
  3. kak mas. mengandung boleh apply kerja kerajaan ke? hihi.. nak apply tengah mengandung. ;)

    BalasPadam
  4. menten muda je akk... ank pn dh besar da...skrg akk kt kkm kt mn?

    BalasPadam
  5. 12 tahun lama tu. hehe. rezeki ^^

    BalasPadam
  6. assalamualaikum mas..wah lama dah tu...semoga dpt menjalankn tugas dgn sebaik2nya..:)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com