terkini dan sensasi

Jumaat, 25 Mac 2011

antara KAWAN dan CINTA

Assalamualaikum...(^ ^)

berkawan biar seribu, bercinta biar satu
mesti kawan2 pernah dengar pepatah ni kan?
sememangnya kita memerlukan kawan dan juga cinta
kadang2 tu ada yang berkawan sampailah bercinta
tapi ada juga kawan yang sanggup mengkhianati cinta kawannya
apa2 pun janganlah kita putus kawan disebabkan oleh cinta!

kisah kawan dan cinta
suatu hari CINTA dan KAWAN berjalan dalam kampung...
tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga... kenapa??

kerana CINTA itu buta... lalu KAWAN pun ikut terjun
dalam telaga... kenapa??

kerana KAWAN akan buat apa sahaja demi CINTA!
di dalam telaga CINTA hilang... kenapa??

kerana CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga,
sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap... sedangkan
KAWAN masih lagi tercari-cari di mana CINTA dan
terus menunggu... kenapa??

kerana KAWAN itu sejati dan akan kekal sebagai KAWAN
yang setia kan?? so hargailah KAWAN kita selagi kita
terasa dia BERERTI.....

wahhhhh!! so sweet kan??
inilah yang dinamakan kawan sejati walau susah atau senang
 walau kita punya CINTA tapi KAWAN paling setia dan
walau kita punya HARTA banyak tapi KAWAN tetap paling berharga

7 ulasan:

  1. Terima kasih Kak Mas!!! Ye, kena jaga kawan, Mar ni dah ar susah nak rapat dengan orang. Hahah...=D

    BalasPadam
  2. geng kentut..jom jadi kawan slama2nyer..
    sayang kamu~

    eppy blogging mas ;)

    BalasPadam
  3. mardhiyyah;

    sama-sama...takpe yg penting kita kawan je dgn sape2 pun!

    BalasPadam
  4. pinky;
    jom...friend fovever!
    nanti Mas nak dtg terengganu boleh contact pinky kan?

    BalasPadam
  5. sekarang susah nak cari kwn yg betul2 sejati.. huhu.. pengalamn. kawan tpu kawan. kwn makn kawan.. sedih... huhuh..

    BalasPadam
  6. yana;

    betul tu..
    akak pun pernah kena macam tu!
    depan punyalah cakap baik2 ngan kita
    tapi belakang kutuk2 kita..

    BalasPadam
  7. ahahaha so sweet............

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com