terkini dan sensasi

Jumaat, 27 Mei 2011

cerita di hari Jumaat

Assalamualaikum...(^ ^)

sedang Mas berjalan di Alamanda, ternampak sepasang kekasih... mereka berjalan beriringan! Mas mengekori di belakang mereka dan sambil itu melihat jam di tangan... dah pukul 1.30 tengahari, tapi kenapa si pemuda masih berada di Alamanda!  bukan ke hari ini hari Jumaat... uzur ke sampai tidak pergi solat Jumaat! itulah yang terdetik di dalam hati Mas... mereka terus berjalan menuju ke arah GSC... rupanya nak berjemaah di dalam panggung! 

Jelita : Abang... hari ini Jumaat kan?
Teruna : Yelah... kenapa sayang?
Jelita : Abang tak malu ke jalan2 kat sini? kan abang tak pergi solat Jumaat...
Teruna : Alahhhhhh... apa nak malunya, bukan abang sorang je tak pergi! tengok tu ramai lagi lelaki melayu kat sini... semuanya tak pergi solat Jumaat! lagipun abang dah janji nak bawak ayang tengok wayang kan?
Jelita : Hehehehehe... ayang saja je tanya camtu, abang janganlah marah! terima kasih sudi temankan ayang tengok wayang... solat Jumaat tu minggu depan abang boleh pergi kan?
Teruna : Haaaa... betul tu!  (dialog adalah rekaan semata2, tiada kaitan dengan mana2 pihak!)

bukan hanya couple ni saja yang Mas nampak di Alamanda... rupanya ramai lagi umat lelaki di sana! dengan selambanya mereka beratur membeli tiket wayang tanpa rasa segan...

26 ulasan:

  1. susah nak cakap kak mas.. kat sini pon sama gak.. kekadang tu malu sendiri.. :(

    BalasPadam
  2. jgnkan kat tmpt cmtu je kak..

    kat tmpt mkn ni pon sme..

    mgkin jam xder kot =)

    BalasPadam
  3. Kalau MTT lunch kat mamak hari jumaat memang meriah dengan kaum Adam.. :)

    BalasPadam
  4. biasa laa kak mas...kat tempat laen pon sama jgak..

    BalasPadam
  5. dah ramai orang macam tu sekarang. dorang memang xmalu da....

    BalasPadam
  6. diorang skang dah tak tau malu..selalu jugak jumpa lelaki melayu time solat jumaat tgh duj lepak2 mkn, shopping ngn bini..wat malu jek!

    BalasPadam
  7. hmmmmmmmmmm takboleh nak cakap apa.....risau lak anak jantan kak zu nih....

    BalasPadam
  8. selalu lepak kat memane time hari jumaat . memang pemandangn seperti ini yang kelihatan .
    alahaiiii ....

    BalasPadam
  9. pelik lar..iskkk..dah lar monteng smyg jumaat..alasan teman awek lak dia bg..

    kang ngan awek2 dia saya tekeh..huhuhu

    BalasPadam
  10. tau xpe,kat sini pon same..
    dieorang tak tau malu ke eak..??
    kadang-kadang tgk warga asing lagi rajin pegi solat jumaat ni..warga kite entah kemana...

    BalasPadam
  11. salam.astagha..hmm..kalo ikut dialogtu memng xpatut betul..tapi kan,selalu je tgok orng laki,nak kat kol 1.30 pon masih xkt msjid lagi..berlegar2 kat tempat lain..saya kdng2 pkir xg solat jumaat ke??macam mane pon,sy xboleh nak buruk sangka kat orang,sbb sy xtau ape orng tu pnye keadaan,mungkin dia ad emergency ke..(memangla kite tau hanya darurat n sebab tertentu je bru dbnrkan xpergikan..)..lainlah dah terang2 depan mata kita jelas nampak dia xpergi sbb buat benda lain yang xboleh diterima.hmm..n doa dalam hati mudah2an dorang pergi..-)

    BalasPadam
  12. sy pon g alamanda td...xjumpe akak pon..hahaha
    memang berlambak2 laki kt sana..xtaw malu..kite plak yg malu..hahahaah

    BalasPadam
  13. Calon2 cam tu.. takleh wat menantu misalli. Menantu sekejap jer..lama2 jadi hantu..

    BalasPadam
  14. inilah dunia zaman sekarang..

    BalasPadam
  15. semua kaum hawa yang komen ni....huhu, dunia akhir zaman ni, orang malu buat benda baik...takut orang cakap poyo laa..tunjuk baik laaa..mcm 2 lagi..kalau buat perkara yang x elok dah jadi mcm biasa sekarang...apa yg penting tadi saya pegi semayang jumaat...zassss....;-)

    BalasPadam
  16. bukan kat alamanda je.kat klcc ni pon ramai kaum adam tak p solat jumaat dan mereka bangga menonton wayang.macam takde ape berlaku.

    BalasPadam
  17. SEMGGU SEKALI PoNG PAYAH NAK BUAT...XTAW LA...

    BalasPadam
  18. tu la kan kak mas.. kat kg ni pun rumah depan masjid. jalan tak peluh pun. tapi x pergi jgk..

    BalasPadam
  19. Maybe dorang pompuan transfer jadik jantan kotttt...
    Takpon, pompuan muka macam jantan...
    Ngeng3.....

    BalasPadam
  20. as salam..


    ▂ ▃ ▅ ▆ 100%
    ─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
    ──██─────██───██▄█▀───██▄█───
    ──██─────██───██▀█▄───██▀█───
    ─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

    sah2 tak boleh buat bini. ada ke disokongnya perbuatan si lelaki. adei..memalukan sungguh.

    cuma nak tanya..

    apa mood kak mas hari ni? sebab? meowww~

    terima kasih. update2 selalu ;)

    BalasPadam
  21. byk je cmtu

    dorg mmg

    kekdg tak de beza ari jmaat ke tk

    BalasPadam
  22. Yana selalu nampak kak.. dulu masa Yana kerja food courd.. haha..

    si jelita tak yah la jadikan si teruna ni calon suami..

    BalasPadam
  23. dah banyak kali dah nampak .. yg pelik si dara pon tak malu ke lai dia tak g smyg jumaat.. huhuh

    BalasPadam
  24. ape lah nak jadi dgn budak2 muda sekarang ni kan..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com