terkini dan sensasi

Ahad, 29 Mei 2011

review filem Karak : 6 bintang!

Assalamualaikum...(^ ^)

movies day out diteruskan hari ini dengan menonton filem seram Karak : Laluan Puaka! nasib baik dah beli tiket awal pada hari Jumaat lepas.. sebab bila sampai je Alamanda punyalah ramai orang, dan tiket pun dah habis hingga ke tayangan tengah malam! 


sinopsis filem
filem ini mengisahkan kisah seram yang benar berlaku di Lebuhraya Karak pada masa dahulu.. cerita dimulakan dengan 4 orang pelajar kolej dalam perjalanan ke Kuantan melalui Lebuhraya Karak.. tetapi memandangkan highway tersebut jammed mereka menggunakan jalan lama! semasa dalam perjalanan tersebut mereka mengalami pelbagai peristiwa seram sehinggalah mereka mengalami kemalangan!

review Karak
kesimpulannya, bagi Mas filem ini tidaklah terlalu seram tetapi watak hantunya memang menyeramkan! boleh tak tidur malam melihatkan wajah² hantu yang sangat menakutkan itu.. Mas pujilah hasil kerja Kru Production kerana berjaya menjadikan watak hantu itu nampak real.. jadi terjawaplah sudah sama ada filem Karak lebih seram dari Khurafat atau tidak.. rasanya Khurafat lagi seram! Mas bagi 6 bintang je..

14 ulasan:

  1. saya nak p tgk la nanti, macam best jea, huuu

    BalasPadam
  2. uik bw anak2 ke? tak takut ke diorg? hehe

    My nk tgk Nur Kasih tak tgk2 ag ish

    BalasPadam
  3. cayalah mas...dpt tengok cite seram..sy tak minat la...nti mlm tak dpt nk tido...huhu..

    nti nk bawa ank tengok cite kungfu panda ...adoo lagi ke?...hehe

    BalasPadam
  4. tak seram tanak la tgk..=)

    BalasPadam
  5. kalo akk kata khurafat lg seram, nmpk gayanya Karak ni mmg xseram la..x best la gtu

    BalasPadam
  6. mas, ada kawan ckp Kungfu Panda 2 syokkkk sgt... dan agak sedey sket ler... lebih syok klu tgk 3D...

    BalasPadam
  7. @Amin Zaki
    pergilah tengok..best jugaklah, tapi takdelah seram sgt!

    BalasPadam
  8. @mynameismy
    konpemlah takut...sorang siap tido lagi, yg sorang lagi asyik tutup muka jelah...

    akak pun tak tgk lagi Nur Kasih!

    BalasPadam
  9. @❤ C!K MAZ's❤
    Mas ok je...boleh je tengok!
    ada lagi kungfu panda kat wayang, pilah bawak anak2..

    BalasPadam
  10. @Ujang9897
    jalan cerita memang tak seram sgt...tapi hantu dia memang seramlah!

    BalasPadam
  11. @Cik Cammy Lia
    bukan tak seram langsung, ada gak part2 yang seram! especially muka2 hantu yg ditunjukkan...best gak lah!

    pi je try tengok..

    BalasPadam
  12. @Dee
    KungFu Panda memang best!
    Mas dah pergi tengok dah..

    BalasPadam
  13. tengok preview macam seram tapi ntah bila la dapat g tengok

    BalasPadam
  14. @kayrul-shah
    jalan cerita tak seram sgt tapi hantu dia memang menyeramkan!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com