mrs secretary

Ahad, 19 Jun 2011

dah shopping baju raya ke?

Assalamualaikum...(^ ^)

tak sabar nak puasa dan tak sabar nak raya... itulah yang Mas nanti kan sekarang ni! masa puasalah kita dapat makan bersama dengan keluarga kan? sebab sekarang ni memang jarang dapat makan bersama kecuali weekend atau makan kat luar... jadi sebelum nak raya mestilah ada persiapan kan? dan yang paling penting sekali adalah baju raya... 

jadi semalam Mas berkesempatan pergi Nilai 1 untuk cari kain nak buat baju raya... sampai je kat sana memang rambang mata tengok kedai yang menjual pelbagai jenis kain yang cantik-cantik... ditambah pula dengan sale yang mencecah hingga 70%! 


Mas pun masuklah beberapa buah kedai untuk buat pilihan... semua kain yang dijual sangat cantik, murah dan menarik hati... rasa nak borong semua! setelah membuat survey di beberapa buah kedai akhirnya dapat jugaklah kain yang dicari... kami borong di Jelita Textile! kawan-kawan camne, dah beli baju raya ke? baik beli awal nanti tailor tak nak terima tempahan dah...

gambar kain belum boleh didedahkan, nanti tak suprise... tunggu raya ye!

16 ulasan:

  1. wahh.org dekat jepun ni tak pikir psl baju raya pun..huhu..takde baju raya la kot..huhu

    BalasPadam
  2. pengsan!
    erk nilai 1

    bkn nilai 3 ke

    lain eh

    BalasPadam
  3. awal betol soping untuk raya kak :D

    BalasPadam
  4. Tak sedar rupanya dah dekat nak pose dan raya ye..Wah..tentu banyak Mas memborong kat Nilai tu..Akak kalau tak sempat buat, beli yg dah siap aje lah..:)

    BalasPadam
  5. @アヌム ちゃん
    alalala...ye ke?
    mesti sedih kan raya kat perantauan!

    BalasPadam
  6. @Iffah Afeefah
    pengsan tgk baju2 yg byk tu ke?
    mmg ada nilai 1 tapi kedai2nya tak sebanyak di nilai 3..

    BalasPadam
  7. @Freaky
    mana ada awal...oklah ni sebulan sebelum puasa! lagipun akak shopping kain utk buat baju melayu ngan baju kurung je...

    hantar lambat nanti tailor tak terima dah...hehehehe

    BalasPadam
  8. @ariana's
    tulah..sekejap je kan?
    mana ada byk kak, beli kain utk buat baju melayu ngan baju kurung utk kami 4 beranak je..

    BalasPadam
  9. hehe akoo da tempah..
    tp blom amik =)

    BalasPadam
  10. @akoo
    wah...cepatnya!
    akak baru nak hantar tempah esok..

    BalasPadam
  11. wahhhh, shopping sakan yeee~~~ hehehe..

    BalasPadam
  12. hohooho.. dah raya ea? puasa gnti dah abis? hehhe =]

    BalasPadam
  13. @Sunah Sakura
    takdelah sakan..
    beli kain utk buat baju melayu dan baju kurung je! hehehehe..

    BalasPadam
  14. @trigyy
    mana ada raya lagi, beli kain buat baju raya je...hehehehe

    of courselah dah habis, bln syawal hari tu dah habis ganti dah!

    BalasPadam
  15. @Sal Saari
    huhuhuhu...aku pun berhempas pulas nak dptkannya!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com