mrs secretary

Jumaat, 10 Jun 2011

isu konsert AF9

Assalamualaikum...(^ ^)

ramai dah blogger yang keluarkan entri pasal isu konsert AF9 ni... tapi sebagai blogger yang prihatin Mas nak suarakan juga pendapat mengenai isu ini! demi nak mengaut keuntungan lebih pihak bertanggungjawab rela membenarkan produksi AF9 mengadakan konsert di Putrajaya... pastu pandai pulak mereka tetapkan lokasi, betul2 berhadapan dengan masjid! dan sudah pastinya suasana bising konsert akan menganggu ketenteraman di dalam masjid...


walaupun ada yang cakap senang sikit nak pergi masjid bila dah masuk waktu... tapi berapa kerat sangatlah yang akan pergi? kalau pergi nanti terlepas pulak nak tengok Hazama buat persembahan... pastu ada juga yang cakap tutup semua sound bila azan berkumandang... sound memang boleh tutup tapi mulut orang yang beribu2 tu boleh tutup ke? mesti ada yang terjerit2nya bila nampak peserta AF kesayangan mereka! jadi renung-renung sendirilah ye...

sebenarnya tidak salah nak adakan konsert tersebut tetapi kenapa tidak diadakan di bangunan PICC yang tersergam indah tu... kan lebih sesuai! jadi bila dah buat ditempat tertutup tidak kisahlah konsert tu nak dimulakan seawal jam 6 petang pun... dan sudah pastinya ia tidak akan menganggu kesucian tempat beribadah... sepatutnya pihak berwajib pandai nilai sendiri dimana kebaikan dan keburukannya!

11 ulasan:

  1. Macam macam pulak dah jadi sekarang ni kn.. :( Nak pilih location untuk konsert pon sampai dah jam otak manusia.. :(

    BalasPadam
  2. tu le dia bile org yg sgt CERDIK pandai wat keputusan ..

    nape x wat je kt stadium bkt jalil , senang , xgangu sapo2 pun..

    BalasPadam
  3. setuju kak...
    banyak lagi tempat lain...

    BalasPadam
  4. ish macam macam betul laa
    hey dunia dunia, hihi ;)

    BalasPadam
  5. Betul, setuju.. tak sepatutnya diadakan berdekatan masjid...

    BalasPadam
  6. CC baru tahu, hehe ketinggalan zaman lah sy

    BalasPadam
  7. dorg xpk pjg mase pilih tmpat dan mase..
    hoho..

    eh kak..
    yg cbran 30 ari 2 copy la..
    xde hal..
    =)

    BalasPadam
  8. stuju kak

    ingt pihak astro tu baik sngt nk dgr cakap

    lgi satu boleh ke y dtg menutup aurt..

    y mnyanyi pun ttp aurat

    BalasPadam
  9. banyak2 tampat, tempat tu jugak dipilih ye...

    BalasPadam
  10. ntah..agak2lah kalu nak pilih tmpat tu, kenalah hormat sikit orang nak beribadah..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com