terkini dan sensasi

Jumaat, 15 Julai 2011

nak pangkah mana satu ni

Assalamualaikum...(^ ^)

entri berbaur politik sikit... hehehehe

pangkah kak limah ke? pinjam google...
sepanjang 32 tahun hidup baru sekali Mas pergi mengundi... masa PRU12! sebelum tu memang ada hasrat nak mengundi tapi akibat kekangan masa hasrat tu terkubur je... 

tapi memang seronok tengok pelbagai gelagat penyokong setiap parti masa hari mengundi tu... awal2 pagi Mas dan adik beradik yang lain saja pergi survey2 dulu tempat mengundi tu... macam biasalah tempat mengundi mesti di sekolah kan? bila kami turun dari kereta terus datang penyokong dari setiap parti ke arah kami... macam2 lah diaorang kempen, suruh sokong parti mereka! layan kan je...

orang kata undi tu rahsia... tapi kami adik beradik siap pakat lagi nak undi parti apa! hahahaha... tak boleh blah betul! abang Mas lagi dahsyat siap suruh buat undi rosak lagi... tapi bila masuk dalam ruang mengundi tu berdebar2 jugaklah... nak tentukan masa depan negara kan, bukan mudah! tapi bila dah buang undi kat dalam peti undi, terus rasa puas hati! harap pilihan kita tu yang terbaik....

kawan2 dah pernah mengundi... apa pengalaman?

13 ulasan:

  1. waaaa nina xpnah mengundi, masa 1st dpt ngundi kami xsmua xleh pergi.student xdbnarkn

    BalasPadam
  2. tak pernah mengundi lagi...tahun ni baru layak =)

    BalasPadam
  3. kak mas..
    dah pangkah pinky lom ari ni hehehe..

    BalasPadam
  4. pelikk..kenapa undi tu rahsia.
    padahal, before mengundi tu..kita dah boleh tahu orang tu nak undi sape..
    kenapa ye kak?

    vote for kak limah!.
    kak limah masuk AF tak?

    BalasPadam
  5. hehehe
    anum xpernah mengundi
    insyaallah akan datang baru nak ngudi

    BalasPadam
  6. edi baru lyak undi pemimpin kat uni jer.. hahahk3. tak rse pape, sbb pangkah sume melayu wlopom tak knal.. hahha

    BalasPadam
  7. xpenah g pangkah lg.. but leps ni xkan lepas kan peluang punye

    BalasPadam
  8. salam ziarah...akak baru 2 kali mengundi...kali ke3 tk dpt balik ngundi kt Tenang sbb berkursus di melaka...dan jugak..tk lepas nk balik...banjir..

    I follow

    BalasPadam
  9. khalis undi..tp xd la brdbar sgt..tp bl kptsn d ummkn..senyum..tak perlu kata apa2..hee

    BalasPadam
  10. salam mas...
    terima kasih singgah ke blog abg eq...
    selamat berhujung minggu bersama keluarga...

    eqbalzack

    BalasPadam
  11. ahaks memang terbaik la adik beradik kak mas berpakat. nak buat macam tu jugak la nanti :D

    BalasPadam
  12. qaseh baru je daftar mengundi .. tahun ni nak mengundi .. nak buat jasa jugak pd negara ..

    BalasPadam
  13. MTT tak pernah mengundi lagik... Hehehehe =.='

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com