terkini dan sensasi

Selasa, 12 Julai 2011

Skuad Pemantau PTT

Assalamualaikum...(^ ^)

mungkin ramai tidak tahu kewujudan komuniti ini... Mas tahu pun melalui husband!

klik banner untuk tahu lebih lanjut tentang skuad ini
skuad ini ditubuhkan bagi menjadi mata dan telinga kepada PDRM dalam memberi maklumat tentang jenayah yang berlaku... aktiviti pemantauan mereka bergerak menggunakan servis Push To Talk (PTT) yang disediakan oleh Maxis sebagai cara berkomunikasi!  buat masa sekarang skuad ini telah mempunyai keahlian daripada daerah Sepang, Bandar Baru Bangi, Petaling Jaya, Putrajaya, Nilai dan Perak!

yang paling bagus tentang skuad ini, Ketua Skuad akan memberikan laporan setiap hari kepada semua ahli mengenai  kejadian jenayah yang berlaku pada hari tersebut!

sejak husband Mas menjadi ahli skuad ini keselamatan rasa lebih terjamin... jika dia bekerja syif malam, dia akan tinggalkan telefon PTT tu pada Mas... jika ada  apa2 berlaku Mas terus berhubung dengan ahli skuad yang lain... bantuan akan segera diberikan!

13 ulasan:

  1. baguslah .. lau tak de yang pantau bermaharajalela lah jenayah huhu

    BalasPadam
  2. bagus nih! macam pengawas yg jadi mata dan telinga guru kat skolah! :)

    BalasPadam
  3. macamana nak apply or jadi ahli kak ???

    BalasPadam
  4. @Acik
    kita sebagai masyarakat ni harus bantu benteras jenayah!

    BalasPadam
  5. @solomolo
    cuba tengok kat website diaorang..

    BalasPadam
  6. bagus macam tu.. senang.. ;)

    buat masa ni cuma ada PTT utk group en. suami je..

    BalasPadam
  7. wow...bagus ni..
    http://adzriel.blogspot.com/2011/07/respon-entry-honda-civic-hitam.html

    BalasPadam
  8. bagus la camni..kita pun rasa slamat skit kan kak mas ;)

    smga jenayah dpt dibendung!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com