mrs secretary

Jumaat, 5 Ogos 2011

kalau sedap, mahal pun takpe

Assalamualaikum...(^ ^)

biasalah bulan Ramadhan ni, tekak kita mesti nak makan pelbagai jenis makanan kan? maklumlah dah penat seharian berpuasa! 

gambar dari sini
untuk berbuka pula kadang2 kita memilih untuk masak sendiri... kadang2 beli je di bazar ramadhan! tapi biasalah bila beli ni ada sesetengah juadah tu kurang memuaskan hati... ada yang dijual dengan harga yang mahal tapi rasa tak seberapa! tapi bagi Mas kalau sedap, Mas tak kisah bayar dengan harga yang mahal sekali pun... sebab bila makan kita akan rasa puas hati kan?

macam di bazar Ramadhan Bandar Baru Salak Tinggi ni, ada satu gerai menjual kuih muih tradisional... boleh dikatakan semua kuihnya sedap2! harga yang dijual pun masih RM1 untuk 3 ketul kuih... memang berebut2 orang membeli, kalau lambat mesti tak sempat punya... rasanya kalau dia jual dengan harga 40 sen seketul pun orang pasti akan beli!

kadang2 kita ni tak kisah sangat pasal harga kalau rasa makanan tu sedap dan berkualiti!

10 ulasan:

  1. yupp. kualiti lebih penting :) kenyang perut senang hati :)

    BalasPadam
  2. ya tepat sekali...kalau sedap, mahal sikit pun tak rasa sayang duit :)

    BalasPadam
  3. yeah. btol kak. sedap pon org beli. teringat masa sekolah dlu, kuih seketul 20sen.

    BalasPadam
  4. betul tu k.mas! kebanyakan peniaga bazar ni berniaga ala kadar jelah. Dahlah harga mahal, pastu tak sedap.. huhu... patutnya kalau dah mahal, kenalah sedap. Baru puas hati...

    BalasPadam
  5. :)yup, tak kesah pun beli makanan mahal-mahal ni..Asalkan perot ni tak meragam lepas makan...tak nak la keracunan makanan time-time puasa ni kan...

    BalasPadam
  6. :)yup, tak kesah pun beli makanan mahal-mahal ni..Asalkan perot ni tak meragam lepas makan...tak nak la keracunan makanan time-time puasa ni kan...

    BalasPadam
  7. kalau mahal dan sedap kire berbaloi la. yang mahal x sedap tu rasa rugi.. huhu

    BalasPadam
  8. bila akak cakap sal ni, saya terus ke dapur..teringat nak buat agar2...

    BalasPadam
  9. betol kak..
    kalo sedap xkisah mhl pon..
    ade sesetgh org berniaga kat bazar ni sbb pk untung je..
    jual mhal2 pastu xsdap..
    huhuuu

    BalasPadam
  10. kalau mahal sedap takpe..
    yang sakit bila makanan mahal tapi rasa cam hape je..heee~

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com