mrs secretary

Ahad, 28 Ogos 2011

mood RAYA... kemeriahan malam tujuh likur!

Assalamualaikum...(^ ^)

baru ni ada mood nak update blog... maklumlah mood raya dah menguasai segalanya! pastu semua adik beradik dan anak buah dah berkumpul di rumah pusaka arwah mak dan abah... jadi masa banyak diluangkan berborak2!

dan jadi kebiasaan bila tiba malam 27 Ramadhan atau lebih sinonim dipanggil malam tujuh likur, rumah Mas di kampung ni akan diterangi cahaya pelita... 

kalau ikut pesan arwah abah, setiap kali tiba malam tujuh likur mesti kena pasang pelita! kerana katanya pada malam itulah roh2 keluarga yang telah meninggal akan balik menjenguk ahli keluarganya! jadi jika kita pasang pelita roh2 tu pasti akan gembira kerana rumahnya diterangi cahaya... 


6 ulasan:

  1. owhh ye ke.. baru thu.. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN>> :-)

    BalasPadam
  2. wooo.
    rumah wan tak pernah pasang pelita dan lampu lip lap.
    malam tujuh likur..
    dah lama tak dengar pekataan tu.

    kak.
    kad raya dah sampai
    thanks kak!!

    BalasPadam
  3. seronoknya...lip lap lip lap. seronok sangat. saya dah lama tak rasa benda tu semua. serious. em hanya gembira membaca blogger yg merasai je. wee..hv a good day kak mas :)

    BalasPadam
  4. bila pandang gambar je dah tahu kemeriahan tersebut.. waahhh syoknya kak

    BalasPadam
  5. iye ke roh2 tu kak? edi tak prnh dgr la plk.. ptua org lama kn..

    BalasPadam
  6. salam...sukanya nak sambut hari raya...

    selamat hari raya dr mama n keluarga...:)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com