mrs secretary

Ahad, 18 September 2011

review filem Johnny English Reborn : kelakar habis!

Assalamualaikum...(^ ^)

lamanya Mas tak menonton wayang, rasanya hampir 2 bulan kot.. banyak jugaklah cerita yang Mas dah ketinggalan.. tapi hari ini Mas berkesempatan untuk menonton! apa lagi Mas pun memilih untuk menonton filem yang pastinya menjadi tontonan ramai iaitu Johnny English Reborn.. pelakonnya sudah tentu Rowan Atkinson a.k.a Mr Bean!


sinopsis filem
filem ini mengisahkan Johnny English seorang Secret Agent yang ditugaskan untuk menyiasat dan menghalang rancangan membunuh Perdana Menteri China.. Johnny ditugaskan untuk mencari tiga orang ahli kumpulan Vortex bagi membantunya menyelesaikan misi tersebut! pelbagai dugaan dan cabaran yang Johnny hadapi sehinggalah salah seorang dari ahli agen risikan didapati bersubahat dalam rancangan tersebut.. bagaimana Johnny menghadapinya?

review Johnny English Reborn
sebelum masuk panggung Mas dah agak pasti filem ni sangat kelakar.. mesti gelak dari mula sampai habis! memang jangkaan Mas tidak meleset, bila cerita bermula Mas dah ketawa sampai nak pecah perut dibuatnya! semua babak yang dipertontonkan kelakar habis! memang gamat panggung wayang dibuatnya.. walaupun filem kali ini Rowan berlakon agak serius tetapi wataknya tetap kelakar!

secara keseluruhan filem ini memang kelakar habis.. rugi kalau kawan² tak menontonnya.. Mas bagi 10 bintang kerana berjaya buat Mas ketawa tak henti-henti!
 

13 ulasan:

  1. kena tengok ni.
    kena tunggu kawan download.
    sini tak ada pawagam.
    huhuh

    BalasPadam
  2. baru cadang nk tengok esok.hehe..kena tgk nih.

    BalasPadam
  3. kak mas ! best eh??yay! dah agak dah best! so saayaa akan pergi tengok!! :D tak sabarnya!! :D

    BalasPadam
  4. arisha belum sempat tengok lagi filem ini..indeed, i thought so..menarik tertarik ;)

    BalasPadam
  5. salam mas...best yer filem ni sampai mas boleh gelak sakan...:)

    BalasPadam
  6. wah 10 stars ? kena tgk minggu ni.. ngeeeeeee

    BalasPadam
  7. tengoklah iklannya tu.. muka selamba habis

    BalasPadam
  8. baru tgk smalam...mg klakar habis..

    BalasPadam
  9. 2bulan xmenonton tu lama? hehe.. nina dkat 2 taun kot hehehehehhe...

    BalasPadam
  10. wahhh 10 bintang kak mas..mesti lawak giler kan :)
    nak tengok gak tapi post kat kak mas anak boleh huhu

    BalasPadam
  11. Wahh banyak tu 10* nak kena tengok nie ! :D

    BalasPadam
  12. 1o bintang jgk.. bru smlm tgok.. hihi...


    kak mas, edi rse kak mas da bole buang terbaik dri edi trigyy tu. sbb edi da nk msuk bljar. update blogspot tu mybe kurang sket. takut mnyemak plk kt situ.. huhu. agpom, edi nk fokus kt dotcom plk.. tp, kdang2 tu edi akn updte blogspot. tp mmg jrang2 kot.. huhu

    BalasPadam
  13. ni yg teruja nk tengok nih..:)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com